Top Zmeura de Aur sau Premiile Ruşinii pe 2018, acordate de Râmnicu Vâlcea Week

Începem sesiunea premiilor pe anul 2018, cu categoria premiilor meritate cu vârf şi îndesat pentru cei care au candidat cu brio în acest an la a fi Non – Personalităţile anului.

 

 

 

Premiul “Băzăvan” sau  Politicianul Catastrofă 2018 “Zmeurul de Aur”

se acordă celui mai slab lider de partid judeţean, un partid care nu există. Deşi la nivel naţional USR deja se impune ca a 2 forţă politică a ţării, la Vâlcea, Andrei Gorghiu (născut în Stoileşti, alături de alţi 2 politicieni vâlceni (sic!)) este o calamitate. Nu a reuşit să coaguleze o mişcare, nu a venit cu teme, cu mesaje, decât cu clişee răsuflate, cu nişte critici de undeva din fundul curţii. Marja lui de a fi cunoscut la nivel de judeţ este marja de eroare a oricărui sondaj de opinie.

Premiul Pseudo-Turistic “Staţiunea care nu Există” – 2018, “Zmeurache de Aur”, 

revine primarului Mihai Pătru, cel mai slab primar din Vâlcea, cel care în 2 ani nu a reuşit să scoată din ruralitate, staţiunea sării. În primul an a dat vina pe diferenţele de culoare politică între el şi Consiliul Judeţean iar în al doilea an, a lins clanţa PSD, rugându-se prin toţi consilierii roşii, să-i pună o vorbă lui Rădulescu ca să adere şi el la social-democraţi. Niciun proiect dus la capăt, nicio iniţiativă, decât legende urbane şi vise priapice. De aceea în sondajele locale, Pătru este surclasat de viceprimarul din localitate.

Premiul Urban Mogadishu “Cel mai urât oraş din Vâlcea” – 2018, “Păcăneaua de Aur”

revine primarului Vintilă Chelcea, omul care sfinţeşte locul (din casele de pariuri sportive), omul cu păcănelele, pentru calitatea şi tupeul de a duce oraşul Berbeşti pe podiumul celor mai urâte oraşe din România. Oraş care a bătut deja Ţăndăreiul, Ianca sau Moreniul. Oraş care nici comună nu poate fi numit. Un oraş urât, fără drumuri, gri, de unde se pleacă, se fuge, polul sărăciei şi al furtului de cărbune din Vâlcea. Oraş fără strategii, fără perspective, oraşul din Neant.

Premiul Muiercea “Cel mai melancolic primar din Vâlcea” – 2018, “Zmeuriţă de Aur”,

revine lui Valerian Alexe, primarul comunei Mateeşti, edil care o jumătate de an înjură Consiliul Local pentru că-i pune beţe în roate în a conduce primăria iar cealaltă jumătate înjură Consiliul Judeţean pentru că nu-l ajută să fie primar. Primarul Văicăreală, primarul lamentaţie, primarul lasă-mă se te las, primarul care plânge, sunt zecile de porecle primite de Valerian Alexe în anii de când conduce primăria Mateeşti.

Premiul Apocalipsa, “Cultura care Nu Încântă” – 2018, “The Rasperry Gold” 

Revine Direcţiei de Cultură Vâlcea pentru că nu a existat la noi vreun An Centenar. Nu există absolut niciun indicator spre cele 650 de obiective de patrimoniu, nu există un turism de patrimoniu, deşi Vâlcea este al 3-lea judeţ din România cu asemenea zestre. Este cea mai ineficientă şi anonimă instituţie judeţeană, despre care nu a auzit cineva.

Premiul Bufonul Anului Facebook – 2018 – “Zmueriţa de Aur” 

revine filoZofului, deşteptului, unicatului, monocefalului, ziaristului de talie mondială, Andrei Cărpeneanu (nu, nu e glumă, chiar aşa îl chemă). Premiul i-l oferim pentru că acest om există, că dacă nu ar fi cărat geanta lui Renga pe vremuri, noi nu aveam de cine râde azi. Cu drag îi oferim premiul de bufon de facebook lui..Cărpeneanu. (pe bune aşa îl cheamă)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *