Tony Blair, cauza divorţului din familia magnatului Rupert Murdoch

Prietenia dintre magnatul media Rupert Murdoch şi fostul premier britanic Tony Blair ar fi de domeniul trecutului, din cauza zvonurilor privind nenumărate întâlniri între liderul laburist şi fosta soţie a lui Murdoch, mult mai tânăra Wendi Deng, scrie duminică The Telegraph în ediţia electronică.
Blair, 60 de ani, a susţinut întotdeauna cu relaţia sa cu Deng, 44 de ani, este platonică şi că nu s-a petrecut nimic nepotrivit între ei. Însă, în ciuda eforturilor lui Blair de a lua legătura cu Murdoch, 82 de ani, mogulul mass media a refuzat să-i mai vorbească după ce a depus actele de divorţ de Deng, în iunie, potrivit ediţiei electronice de duminică a tabloidului Daily Mail.
Surse apropiate lui Murdoch din Londra susţin că Blair şi Deng s-au întâlnit în repetate rânduri fără ştiinţa lui Murdoch. Aceleaşi surse spun că se zvoneşte că cei doi ar fi rămas peste noapte la reşedinţa lui Murdoch din California, în mai multe week-end-uri din octombrie 2012 şi aprilie 2013 şi au petrecut un sfârşit de săptămână în casa lui Murdoch din Los Angeles. Totodată, Blair şi Deng s-ar fi întâlnit şi în Londra şi la New York.
Divorţul dintre Murdoch şi Deng a fost finalizat de un tribunal american săptămâna trecută, după ce cuplul a ajuns la un acord amiabil pentru a pune capăt mariajului de 14 ani.
Un prieten apropiat al lui Blair a declarat pentru Daily Mail că ”Rupert Murdoch lansează poveşti ridicole şi neadevărate despre Wendi şi Tony. Sunt doar halucinaţii ale unui bătrân trist”. În replică, un prieten de-al lui Murdoch a declarat pentru acelaşi ziar: ”Rupert Murdoch nu vrea să mai audă de Tony Blair. Niciodată”.
Murdoch şi Blair erau prieteni de mulţi ani, iar sprijinul magnatului mass media a fost considerat crucial în victoriile electorale ale laburiştilor timp de trei legislaturi consecutive, începând din 1997. Mai mult, Blair este naşul fiicei lui Murdoch, Grace, pe care a botezat-o în 2010.
Prieteni de-ai lui Murdoch au declarat pentru Daily Mail că mogulul media a fost şocat să afle că Wendi s-a întâlnit cu Blair fără ştirea sa şi că i-a cerut o explicaţie.
Speculaţii cu privire la o relaţie amoroasă între Blair şi Deng au apărut pentru prima dată în iunie, după ce Robert Peston, jurnalist la BBC, ar fi postat pe Twitter următorul mesaj: ”Mi s-a spus că motivele nefăcute publice ale divorţului lui Murdoch de Deng sunt de-a dreptul şocante şi îmi vine să-mi trag palme pentru că îmi doresc să ştiu care-s alea”.
La acea vreme, un purtător de cuvânt al lui Blair a negat că fostul premier şi Deng ar avea o relaţie extraconjugală. Murdoch a cunoscut-o pe Deng, absolventă de Yale, în 1997 într-o călătorie de afaceri la Shanghai, pe când căuta să angajeze un translator şi un ghid.
Purtătorii de cuvânt ai lui Blair, Murdoch şi Deng nu au răspuns solicitărilor de a comenta informaţiile, mai scrie The Telegraph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *