Tomşani este comuna vâleană fruntasă la atragerea de fonduri europene, pe anul 2018

Într-un clasament recent întocmit la nivel naţional în ceea ce priveşte nivelul de absorbţie al fondurilor europene, în mediul rural, pe anul 2018, judeţul Vâlcea apare cu 2,5 milioane euro.

Iar comuna cu cea mai mare absorbţie (bani facturaţi) este Tomşani, localitate care a facturat în 2018 o jumătate de milion de euro, din fondurile atrase. Adică bani pentru lucrări executate.

Nu este niciun secret că Tomşaniul se laudă cu o infrastructură impecabilă, că are cele mai multe drumuri asfaltate, că râul Bistriţa nu mai este un handicap pentru satele riverane fiind realizate poduri de legătură pentru fiecare comunitate.

Tomşani merită astfel clasamentul pentru nivelul de fonduri atrase, nu doar europene, ci şi guvernamentale.

“Toate fondurile au fost investite în infrastructură. Am lucrat cu o echipă puternică şi am avut ca prioritate atragerea de bani pentru a pune la punct infrastructura mare a comunei. dacă nu vrem depopularea satelor atunci este obligatoriu să le oferi condiţii de viaţă standard, apă, canal, asfalt, iluminat şi pe viitor gaze. Dacă vrem investitori privaţi, din nou aceleaşi criterii, plus legături directe cu celelalte localități vecine. Şi comuna nu are doar centru. Comuna trebuie să fie omogen dezvoltată de la periferii până la centru”, spune Dumitru Pearcu, edilul comunei vâlcene.

De altfel localitatea este deja căutată pentru terenuri şi case. Domină bucureştenii şi craiovenii printre cei care deja au proprietăţi în Tomşani.

Localitatea se află în depresiunea Horezu, se întinde pe Valea Bistriţei, fiind o legătură directă între Băbeni şi Horezu.

Localitatea este cunsocută drept capitala națională a mierii, aici funcționând cele mai multe ferme apicole din mediul rural, există resurse de ape minerale. Localitatea începe cu un parc și este un pol de dezvoltare regională.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *