Tomşani, capitala mierii din România, este locul geometric frumos al Vâlcii de Mijloc

Viața la oraș în România este mult superioară celei de la sat, însă există și câteva excepții, unde primarii gospodari au făcut ca viața locuitorilor să fie mai ușoară, iar aceștia se bucură de privilegii ca în Occident.

Una dintre comunele unde romanii duc o viata lipsita de griji este Tomşaniul Deşi are  puţin peste 2.000 de locuitori, cei din Tomşani par să fi descoperit cum să facă treabă, având  şcoală modernă, străzi asfaltate şi case cochete.

Iar reuşita li se datorează şi edililor locali care au înţeles ce înseamnă să lucrezi în slijba cetăţeanului şi au ştiut să atragă fonduri europene şi guvernamentale, dar şi bani de la agenţii economici. Să reţinem că în Vâlcea, comuna Tomşani este declarată campioană a atragerii de fonduri europene

Comuna, numită şi capitala mierii din România, a ajuns să arate acum ca un orăşel cochet din Germania. Autorităţile locale au înţeles importanţa fondurilor europene nerambursabile şi au realizat proiecte prin care au reuşit să le atragă.

Astfel mai multe poduri au realizat legăturile necesare între satele dispuse pe ameble maluri ale Bistriţei, ecologia, salubritatea este prioritatea comunei, sprijinirea investitorilor din agricultură şi zootehnie.

Zeci de bucureşteni au venit deja, în ultimii ani, la Tomşani şi au cumpărat proprietăţi, case vechi brâncoveneşti, pe care le-au renovat, au făcut din ele mici conace, au împânzit Valea Bistriţei cu un arhipelag de căsuţe, care mai de care mai frumoase, mai în spiritul tradiţiei. Case bistriţene, cum mai sunt numite…

Tomşaniul este de altfel şi un nucleu al Vâlcii de mijloc aceasta asigurând legpturi spre sud prin Oteşani, spre est, prin Băbeni, spre vest prin Horezu şi prin Costeşti spre Râmnicu Vâlcea, fiind astfel un loc geometric al acestui frumos judeţ al Vâlcii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *