Toma Peștereanu se declară încrezător în reușita proiectului privind rețeaua de gaze naturale

”Dacă nu acum, atunci când? Este ultimul tren pe care îl putem prinde pentru a ridica standardele de civilizație în mediul rural. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bărbătești, Costești si Stoenesti a depus cerea de finanțare pe programul „Anghel SALYGNY” pentru înființare retele distributie gaze. Prin Administratia Fondului de Mediu, UAT COSTESTI a depus cererea de finantare pentru proiectul „CURATAM ROMANIA”.La ședința GAL MICROREGIUNEA HOREZU am fost informati ca prin masura specifica UAT -eurilor, in maxim 1,5 luni se va putea depune cate un proiect/localitate. Asadar proiecte benefice pentru comunitatile locale. Multumesc tuturor celor care au inteles ca mai presus de orice, sunt faptele”, spune primarul Toma Peștereanu.
Prin GAL, edilul dorește amenajarea unui teren de sport multifuncțional în curtea școlii, un teren sintetic cu vestiare, tribună.
În ceea ce privește programul campania națională Curățăm România, sub sloganul “Vrem o țară fără deșeuri abandonate” acesta își propune responsabilizarea și implicarea activă a tuturor elevilor cu obiectivul comun de a păstra o țară curată. Campania va fi organizată de ministerele Mediului și Educației cu implicarea inspectoratelor județene școlare.
Ministerul Mediului transmite că în felul acesta speră să curețe cât mai multe zone de deșeurile abandonate. Până acum s-au strâns peste 350 de mii de kg de gunoaie.
Ministrul Tanzos Barna a scris pe Facebook că în multe părți ale țării s-au implicat instituţii, organizaţii civile, elevi şi voluntari, care au ajutat la curățenie.
„Sunt încă cantităţi uriaşe de deşeuri abandonate ilegal. De aceea dăm posibilitatea tuturor autorităţilor publice, ONG-uri şi voluntari să se alăture campaniei şi să organizeze acţiuni de curăţare şi luna următoare”, a mai transmis ministrul.
Administraţiile locale pot depune în continuare cereri de finanţare pentru acţiunile de ecologizare și pot primi între 3.000 şi 30.000 de lei.