Toma Peștereanu: Doar prin atragerea de fonduri putem moderniza Costeștiul

Ultimul segment din Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, cel care să închidă traseul care pornește din Păușești Măglași și se încheie la Horezu, a fost depus pentru finanțare prin PNI, de primarul Toma Peștereanu.

”Este vorba de segmentul de drum, numit și Drumul Prințului, pentru că în urmă cu câțiva ani, prințul Charles l-a făcut pe jos, venind dinspre mănăstirea Hurezi spre Bistrița. Este ultimul tronson de drum care ar închide și ar scurta distanța dintre Olănești și Horezu, traversând coridorul subalpin al Vâlcii. Împreună cu acest drum, mai avem depus și proiectul care se lege Pietreni de Bistrița și am realiza astfel inelul principal al comunei Costești, în jurul Vârfului Stogu. Sunt două proeicte extrem de importante de infrastructură rutieră pentru comuna noastră”, spune primarul Toma Peștereanu.

În total prin PNI, administrația din Costești a depus așadar aproximativ 5,3 km de reabilitare drumuri de interes local.

Și tot prin prin PNI Anghel Saligny, Peștereanu menționează și proiectul care vizează extinderea și reabilitarea rețelei de apă potabilă pe o lungime de 18 km.

Totodată prin PNRR, cu fonduri europene, Primăria a depus și reabilitarea energetică a grădiniței din localitate.

”Dupa două zile de strâns, organizat, semnat documente, am reușit să depunem prin PNNR-COMPONENTA 10 FONDUL LOCAL, cerere de finantare pentru „Reabilitare energetica moderata, inclusiv dotare cu statie electrica, gradinita Costești”. Mulțumesc Consiliului local pentru implicare si promtitudine, dar si fetelor de la Sibiu care ne-au depus documentatia in sistem”, a completat Peștereanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *