Toma Peștereanu: Așteptăm ghidurile pentru fondurilor europene atât pentru PNRR cât și pentru cel 2021-2027

Primarul din Costești speră să fie elaborate cât mai rapid ghidurile pentru atragerea de fonduri europene, atât pentru Programul Național de Reziliență și Redresare cât și pentru cel din 2021 – 2027.

”Momentan suntem în așteptare. Nu cunoaștem axe, nu știm pe ce direcție, care să fie criteriile. Normal că ne dorim atragerea de fonduri europene. Eu sunt omul care studiază orice apare nou, orice axă, pentru că prioritatea noastră este atragerea de bani în comună. Mai sunt multe de făcut aici dar din păcate, suntem în luna martie și la nivel național totul este o discuție, o teorie, ca să nu spun altceva”, declară primarul Peștereanu.

Edilul spune că așteaptă și bugetul pe anul în curs pentru a creiona o schiță de lucru pentru nevoile stringente ale localității.

”Până atunci ne-am gândit clar că este nevoie de o grădiniță nouă. Cea veche nu mai poate fi utilizată și nici măcar reabilitată. Prezintă riscuri și atunci se impune o nouă construcție. O vom ridica în incinta curții școlii gimnaziale și va fi cu program prelungit. Vom continua lucrările la centrul civic, însemnând alei pietonale, mobilier urban, piste de bicicliști. Vorbind de rigole, în satul Pietreni vom continua amenajarea acestor margini de drum betonate cu canale colectoare”, a mai adăugat edilul din Costești.

S-a finalizat licitația pentru alunecarea din Dealul Costeștiului, a fost declarată firma care se va ocupa de lucrare, în foarte scurt timp, primăria va da ordinul de începere. O lucrare prin CNI.

Recenet prin AFIR, pe fonduri europene, Toma Peștereanu a reușit să obțină bani pentru o instalație de dezinfecție și dezinsecție.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *