Toate drumurile care duc la schiturile şi bisericile din Costeşti au fost asfaltate

Comuna Costeşti este cunoscută şi sub denumirea de ,,comună-muzeu”, deoarece aici pot fi văzute şi vizitate mănăstiri şi biserici seculare, care sunt incluse în Patrimoniul Cultural Naţional.

În această localitate turiştii pot admira unele dintre cele mai vechi biserici din Vâlcea, un arhipeleag ecleziast care include Biserica Grămeşti, 44 de izvoare, Gruşetu, Biserica Sfinţii Îngeri, Biserica Peri, Biserica Ciorobeşti, etc

„Toate drumurile care merg spre biserici au fost asfaltate. Am vrut neapărat să avem căi de acces, pentru enoriaşi, pentru turişti, pentru care doresc să vadă îndeaproape aceste bijuterii lăsate moştenire de peste veacuri, nouă, celor din prezent. Poate şi de aceea, Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, aici, la Costeşti are un reper important. Menţioneaz că se lucrează din plin la acest drum spre Bărbăteşti. Iar pe Fondul Naţional de Investiţii am depus ultimul tronson, prin Neagota, care ne leagă de Hurezi”, spune primarul Toma Peştereanu

În localitate se lucrează în prezent la dispensarul uman şi la documentaţiile privind refacerea drumului din dealul Costeştiului, afectat de o alunecare de teren. Totodată Primăria lucrează şi la documentaţiile pentru Complexul Sportiv Bistriţa, o modernă bază sprotivă care, ca o pată de culoare, se va realiza în locul de tristă amintire, unde se adunau pe vremuri romii, pe 8 septembrie.

Costeştiul îşi aşteaptă astfel turiştii şi în această vară. Reaminitim că în anul 2018, nu mai era niciun loc de cazare disponibil în această minunată comună muzeu, din România.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *