„Tivul Coziei”, comuna Sălătrucel atacă în acest an domeniul turistic, spune primarul Nicolae Sima

La Sălătrucel, lucrurile în acest an, spune primarul Nicolae Sima, trebuie investit în infrastructura de gaze, în acest sens se aşteaptă o sursă de finanţare, toate actele premergătoare acestei lucrări fiind aprobate, pe o lungime de peste 18 km.

„Este prioritatea administraţiei locale şi aşteptăm o sursă de finanţare pentru acest proiect care ar da o cu totul altă dinamică de dezvoltare pentru comuna noastră. Evident nu omitem nici problema drumurilor, avem proiecte pentru 10 km de drumuri, în Seaca – Păteşti şi Şerbăneşti – Sălătrucel”, spune primarul Nicolae Sima.

De altfel vorbim de comuna muntelului Cozia, este localitatea care este aşezată pe versantul acestui munte, coborând în nivele de la cota inferioară a masivului până în marginea Oltului.

O localitate care se învecinează cu staţiunea Călimăneşti şi în sezonul estival este căutată de turişti, mai ales de cei care urcă spre Vârful Cozia.

„Alte lucrări privesc o extinderea a canalizării şi a reţelei de apă potabilă dar şi o punte pietonală în punctul Hudubăeşti. Este foarte important şi proiectul amplu al drumului judeţean care leagă această zonă de Argeş, până la viitoarea Autostradă. Am înţeles că în acest ani, după mai multe amânări, ar urma să înceapă”, a mai completat primarul Sima.

Potenţialul turistic al comunei este unul uriaş, aici existând un parc foslier dar şi un proiect mai vechi care prevede asfaltarea drumului care urcă la vârful Cozia. Proiect care în anii următori, treptat va fi finalizat.

Trebuie spus că în ultimii ani s-a înregistrat o creştere a tranzacţiilor imobiliare şi de terenuri în Sălătrucel, datorate, aşa cum am mai spus, poziţiei absolut unice a acestei comune, numite pe drept cuvânt Tivul Coziei.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *