Titesti este comoara unică din inima Țării Loviștei

Dincolo de dealuri, dincolo de munți, pe toate cărările, potecile care pleacă din marginile Loviștei spre centru, un loc geometric perfect apare. Un punct aparte pe harta Vâlcii, de unde se văd toate crestele muntoase ale Coziei, Surului, Lotrului, este un superb loc destinat parcă pentru a fi reperul montan al acestui petec de Vâlcea.

Titești, comuna care izbucnește ca o inimă a Valahiei de nord adună în zestrea ei dată de la natură, un adevărat compozit de frumos, de istorie, de timp, de cer. Toate cerurile Vâlcii parcă la Titești s-au adunat pentru a crea odă munților.

O întreagă istorie a lăsat în urmă Titeştiul, istorie pe care nu trebuie să o ignorăm.  De ce Titeştiul? Pentru că romanii au fost primii care au înţeles geopolitic această zonă când au construit unul din cele mai mari castre din Loviştea. Ei au identificat culoarele de trecere ale posibililor invadatori, dinspre Câineni şi dinspre Argeş. Titeştiul a fost un fel de avanpost, care străjuia

O localitate mică, una care numără sub 1000 de suflete, în casele frumos distribuite pe un partativ de munte, acum la debut de iarnă.

”Titeștiul este din ce în ce mai descoperit de oamenii din afară Vâlcii. Vreau să spun că avem 10 străinași care au cumpărat aici terenuri și case vechi. Vor să le psătreze așa cum sunt, mă refer la arhitectură, investitind doar în structura de rezistență. Le place aici, spun că este cel mai frumos loc din România, pentru ei”, zice Cătălin Daneș, primarul din Titești.

O localitate pe care edilul spune că va amenaja în următorii ani, peisagistic, dându-i un aspect cochet, helvetic, astfel încât aici să se vină ca în vacanță.

”Am terminat infrastructura mare. Totul rezidă acum în acest drum național pe care sperăm să-l amenajăm în următorii 2 ani. După care nu ne rămâne decât să trasnformăm zonă înt-una plcăută, unde să se vină ca într-o vacanță, pentru cei care iubesc muntele, vor un aer curat, vor să vadă de aproape fânețele, vor să vadă un sat de munte așa cum s-a păstrat el în timp”, spune Daneș.

În prezent, primăria s-a pregătit pentru iarnă cu material antiderapant, a amenajat drumurile cu probleme, a aprovizionat instituțiile publice cu lemne, s-a asigurat că bătrânii nevoiași ai tot ce le trebuie pentru iarnă. Edilul speră că până anul viitor, până când se va relua școala, va fi rezolvată și problema șoferului de pe microbuz, în prezent, nu există.

Primarul Daneș mai adaugă și faptuș că grație modului cum au fost banii drămuiți și acest an se va închide fără datorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *