Tiberiu Costea a revenit la Lungeşti pentru a candida pentru un nou mandat de primar, pe listele PNL

Tiberiu Costea a revenit la Lungeşti şi va candida pentru un nou mandat de primar, din partea PNL, fiind considerat cel mai bun edil pe care l-a avut localitatea în ultimii 10 ani.

Costea a fost din decembrie şi până în august prefect al judeţului Vâlcea, gestinonând judeţul în cea mai grea perioada a sa, când pandemia de Coronavirus a făcut ravagi la nivelul întregii lumi.

„Împreună cu actualul prefect, domnul Sebastian Fârtat, am susținut marți, 11 august 2020, o conferință de presă comună, un gest simbolic de predare-primire a mandatului de reprezentant al Guvernului în Vâlcea. Am ținut să mulțumesc astfel tuturor celor cu care am colaborat în cele aproximativ opt luni cât am ocupat această funcție și i-am asigurat că las Prefectura Vâlcea pe mâini bune.

Ultimele luni au fost foarte grele pentru toate instituțiile, inclusiv pentru Instituția Prefectului, pentru că a trebuit să ne luptăm cu un dușman necunoscut. Acesta a fost într-o primă fază pesta porcină, iar în a doua fază, #COVID19. Eforturile au fost considerabile din partea tuturor instituțiilor deconcentrate ale statului, dar și din partea Prefecturii. Împreună cu domnul subprefect, toți angajații instituției au contribuit la găsirea unor soluții la aceste probleme și, uneori, ne-a rămas foarte puțin timp pentru rezolvarea altor probleme.

Nu am neglijat însă cetățenii județului și am încercat ca în această perioadă să le rezolvăm acele probleme care erau prioritare, respectiv rezolvarea problemelelor care erau pe DN7, în zona Câineni, punerea în funcțiune a ambulanței cu terapie intensivă mobilă, care zăcea de șapte ani prin garajele ISU și, probabil că în curând, o să se rezolve și problema heliportului.

Am făcut demersuri în acest sens pentru că, așa cum știți, în județ nu putem oferi posibilitatea elicopterelor să aterizeze sau să decoleze pe timp de noapte și cred că în scurt timp va fi rezolvată și această problemă. Spun aceste lucruri pentru că mi se par extrem de importante și ele vin în sprijinul cetățenilor acestui județ.

Le mulțumesc pentru efortul depus în aceste luni grele tuturor lucrătorilor din Inspectoratulul Județean de Poliție, celor din Inspectoratul Județean de Jandarmi, militarilor vâlceni și, în mod special, celor din sistemul sanitar. A fost și va rămâne o luptă continua, acerbă împotriva acestui #Coronavirus. Nu am să omit nici Direcția de Sănătate Publică pentru că acolo a fost o luptă extraordinară în această perioadă și apreciez tot ceea au făcut cei de acolo. Eu, venind aici, mi-am făcut datoria și plec cu mulțumirea că am făcut tot posibilul și am depus toate eforturile necesare ca această instituție să funcționeze bine” – Tiberiu Costea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *