Tiberiu Costea a fost numit oficial, prefect de Valcea

Primarul liberal al comunei vâlcene Lungești, Tiberiu Costea, a fost numit prefect de Vâlcea.

Revista noastră a oferit prima informație despre persoana domnului Costea, ca viitor prefect al județului

Cine este Costea?

Este primarul unei comune cu peste 3000 de locuitori, extrem de dezvoltată, o localitate unde fondurile europene au fost o prioritate iar completate cu fondurile guvernamentale au transformat comuna dintr-una de Ev Mediu, într-una europeană şi asta în doar 8 ani.

Şcoli modernizate, unităţi medicale dotate cu aparatură extrem de performantă, grădiniţe, prima Sală Polivalentă din mediul rural, apă, canalizare, drumuri, platforme pentru gunoiul de grajd,  parcuri dar cel mai important un accent pus pe ecologie. Localitatea este una în care domină invitaţiile pentru simţ civic.

De altfel Costea este cunoscut prin faptul că a returnat în repetate rânduri gunoiul unor familii iresponsabile, că i-a obligat pe cei care au distrus mobilerul urban să-l remedieze.

Comuna este una unde agenţii economici au dezvoltat mai multe afaceri dar şi un bogat patrimoniu. Una din cele mai frumoase mănăstiri din România, unde se află mormântul lui Stroe Buzescu dar şi două rezervaţii naturale, una din ele, fiind cea de liliac sălbatic, toate extrem de bine amenajate şi îngrijite.

Edilul este cunoscut prin faptul că nu este un politician fanatic, fiind om de dialog şi având o relaţie deschisă cu tot spectrul politic din judeţ. Este funcţionar public, un doctorat la Universitatea din Craiova.

În concluzie, putem spune că este extrem de inspirată propunerea conducerii PNL de a-l nominaliza pe Tiberiu Costea, pentru a ocupa funcţia de prefect al judeţului Vâlcea. Iar în varianta în care se va produce, îi urăm succes viitorul prefect de judeţ.

Liviu POPESCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *