Therme Calimăneşti, trofeul anului 2015 al Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea

Trofeul Camerei de Comerţ Vâlcea pentru anul 2016 a mers către societatea Călimăneşti – Căciulata, cea care a pus pe harta turismului naţional staţiunea vâlceană.

Cu un Pavilion renovat impecabil, cu un Aqua-Park foarte căutat, societatea a devenit unul dintre actorii pieţei de turism din Vâlcea.

Totodată, Primăria din Călimăneşti a primit titlul de excelenţă pentru implicarea în dezvoltarea turismului vâlcean.

Călimăneştiul a fost deja aşezat pe harta turismului din România, iar administraţia locală a demonstrat, deci, că şi balneologia poate fi un vector al acestui segment. Un vector care aduce nobleţe, eleganţă şi bun gust.

Călimăneştiul, în doar trei ani, a făcut un salt uriaş, de la staţiunea subvenţionaţilor la una din destinaţiile preferate de cei care vor un sejur sau un week-end în perla din Defileul Oltului.

Pentru că o avea el, Bucureştiul, „Thermele lui”, dar, la Călimăneşti, thermele au existat de mai bine de 2000 de ani, de când romanii au construit cetatea Arutelei. Numai că thermele de azi au fost refăcute, iar staţiunea vâlceană are deja primul complex de agrement termal de top 10, urmând ca, în acest an, să îl aibă şi pe al doilea.

Da, aşa e, Călimăneştiul, în 2016, pleacă la drum turistic cu două Aqua-Park-uri, la poale de munte, aducând Valea Oltului în zona destinaţiilor de excelenţă.

Cu două parcuri superb amenajate, cu croaziere pe râul Olt, cu aleea de cură prin pădurea Căciulatei, cu două Complexe de tip „Therme”, staţiunea noastră este deja vârf de lance balnear în România. Iar, dacă mai adăugăm aici Munţii Coziei, 4 mănăstiri de patrimoniu, din care două sunt ctitorii voievodale, nu mai rămâne de spus decât „Come to Călimăneşti!” să vedeţi cel mai mare Canion din România, Defileul Oltului, ruinele Arutelei etc.

Thermele din Călimăneşti au zece piscine, atât în interior, cât şi în exterior, tobogane, bazine pentru copii, toate pe malul bătrânului Olt, acolo unde romanii construiseră primele terme.  Şi nu se stă la rând şi nici nu miroase a clor şi nu sunt preţuri de fiţe, apropo.

calim3„Am zis întotdeauna că turismul, la Călimăneşti, nu este valorificat la maximum. Toată lumea spunea că trebuie să ne comparăm cu Sinaia. Deşi suntem total diferite ca locaţii. Călimăneştiul, dacă vrea un model, acela este Karlovy Vary, dar pus la munte, cu multă apă termală sub. Uite că balneologia nu este Cenuşăreasa turismului, ci este completarea benefică a acestuia”, spune Florinel Constantinescu.

Administraţia spune că mai sunt multe de făcut. Reabilitarea completă a străzii care traversează de la nord la sud oraşul-staţiune, plantarea unor arbori cu multă culoare, de genul cireşilor japonezi, reamenajarea intersecţiilor şi, evident, cât mai mulţi investitori invitaţi să construiască aici, la Călimăneşti.

Dacă în doi ani Călimăneştiul a sărit în Top 10, înseamnă că, în următorii 4 ani, vom asista la o adevărată minune a Vâlcii.

Liviu POPESCU

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *