Tetiere pentru Audi Q8 şi tapiţerii pentru Porsche Cayenne se fabrică la Râmnicu Vâlcea

Compania Faurecia, furnizor global de componente auto, produce în noua sa fabrică de la Râmnicu Vâlcea tetiere pentru SUV-ul Audi Q8, viitorul vârf de gamă al producătorului german de automobile din Ingolstadt, potrivit unor reprezentanţi ai Faurecia.

Compania Faurecia, furnizor global de componente auto, produce în noua sa fabrică de la Râmnicu Vâlcea tetiere pentru SUV-ul Audi Q8, viitorul vârf de gamă al producătorului german de automobile din Ingolstadt, potrivit reprezentanţilor Faurecia.

Prototipuri Audi Q8 au fost surprinse de presa internaţională în teste on-road, iar modelul de serie ar putea ajunge în showroom-urile europene spre sfârşitul anului 2017 – începutul anului 2018, urmând să fie nava-amiral a Audi, alături de limuzina A8.

Faurecia a inaugurat la Râmnicu Vâlcea cea mai modernă fabrică de tapiţerii auto a grupului, care deja produce tapiţerii pentru 280.000 de maşini.

Potrivit lui Mircea Bucur, manager general pentru unităţile de producţie Tălmaciu şi Vâlcea, la Faurecia Automotive Seating, fabrica produce în prezent tapiţerii (husele scaunelor) în special pentru automobilele Peugeot 208, dar şi pentru furgonetele dezvoltate pe platforma comună K0 Peugeot-Citroen-Toyota. În producţia pre-serie se află şi tapiţeriile pentru modelele de lux Porsche Cayenne şi Volkswagen Touareg, a căror producţie de serie va debuta la începutul anului 2017.

Construcţia fabricii Faurecia de la Rm. Vâlcea a început în octombrie 2015, iar producţia a început în urmă cu câteva luni. În prezent, fabrica are 1.200 de angajaţi (toţi români, cu excepţia unui irlandez), din care 1.100 de operatori, şi îşi propune să ajungă anul viitor la 2.200 de angajaţi, din care 2.000 de operatori, pe fondul dublării producţiei.

Fabrica are o suprafaţă totală de 12.000 mp, utilizează tehnologii de vârf în procesele de tăiere şi coasere, iar cei 1.200 de angajaţi produc tapiţerii textile şi de piele, la standarde de înaltă calitate, pentru unii dintre cei mai importanţi producători mondiali din industria auto, precum Peugeot, Renault şi branduri ale grupului Volkswagen. Materialele din care sunt realizate cele peste 500 de tipuri de tapiţerii sunt achiziţionate în proporţie de 75% de la furnizori locali.

În 2015, Grupul Faurecia a înregistrat la nivel global vânzări totale de 20,7 miliarde de euro şi un număr de 103.000 angajaţi în 34 de ţări, la 330 de fabrici şi 30 de centre de cercetare şi dezvoltare.

Agerpres

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *