Teroristul irakian, acuzat că a încercat să atace un diplomat britanic la București, condamnat definitiv la patru ani de închisoare

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pe Khzr Karim Friad, teroristul irakian acuzat că a încercat să atace în decembrie 2012 un atașat militar al Ambasadei Marii Britanii la București.

Instanța supremă i-a respins recursul irakianului și a menținut decizia de condamnare dată anterior de Curtea de Apel București, pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor deosebit de grav.

După ce își va ispăși pedeapsa, Khzr Karim Friad va fi expulzat din România.

În decembrie 2012, Khzr Karim Friad a fost reținut de un subofițer SRI, care păzea Ambasada Marii Britanii, irakianul având un cuțit asupra sa.

El a mărturisit că dorea să-l asasineze pe atașatul militar al Marii Britanii.

„Din cercetări a rezultat că inculpatul, adept al regimului Saddam Hussein, s-a deplasat pe teritoriul României în scopul săvârșirii de acte teroriste, respectiv cu intenția de a comite infracțiuni contra vieții, integrității corporale sau sănătății unor reprezentanți diplomatici ai Marii Britanii și SUA în România, în semn de protest față de acțiunile întreprinse de guvernele acestor state pe teritoriul statului irakian”, susțineau procurorii DIICOT.

La propunerea de atunci a procurorilor DIICOT, Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a irakianului pentru 29 de zile. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *