Terenul de sport din Oteșani, în pericol din cauza inundațiilor

Încă din anul 2014, comuna Oteșani a avut de suferit din cauza apelor Luncavățului care au distrus poduri, au inundat și izolat locuințe. De doi ani, administrația se confruntă cu aceste situații și nici până acum nu au primit fonduri de la Guvern pentru remedierea acestora. Ploile abundente din luna iunie au făcut din nou ravagii, distrugând trei gospodării, dar și terenul de fotbal. ”Din cauza inundațiilor avem probleme la terenul de sport, apa a mâncat din teren și dacă nu luăm măsuri urgente în timp real, acesta poate fi distrus totalmente.”, a subliniat primarul Mircea Oprișor.

Potrivit declarațiilor edilului Oprișor, în luna august se va semna contractul integrat  pentru introducere 12 km rețele de apă și canal, dotare școala din satul Cârstănești pentru desfășurare program After School, precum și promovarea moștenirii culturale.

Totodată, administrația locală lucrează la întocmirea documentației pentru scoaterea pe SEAP a construcției unui pod peste râul Luncavăț, pod ce leagă un drum comunal și cătunele de drumul național.

”Ne pregătim pentru submăsura 7.2., pentru asfaltări de circa 5 – 6 kilometri de drumuri sătești, avem documentația în faza finală și așteptăm strategia de dezvoltare pe Grupul de Alianță Locală (GAL), iar aici interesându-mă în mod special eficientizarea și modernizarea iluminatului public, precum și reabilitarea și modrnizarea căminului cultural.”, a adăugat edilul.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *