Teren de golf, hotel de cinci stele şi China Town în Băile Govora

Aşa cum ziarul nostru a scris în urmă cu o lună, Băile Govora va deschide un nou capitol turistic, unde doreşte să atragă şi un alt tip de turism, un turism elegant, aristocrat, redând parfumul campionatelor interbelice de bridge.

De această dată, alta va fi atracţia staţiunii vâlcene. Ne referim la unul din cele mai iubite sporturi din Europa Apuseană şi care, timid, a început să prindă şi în rest. Golful.

Astfel, pe o suprafaţă de 8 hectare, cu posibilităţi de extindere la 10 hectare, în zona Gâtejeşti, la Govora, se va amenaja un teren de golf cu minimum 9 găuri, dar şi un complex hotelier de patru stele, cu parc, piscine şi cluburi.  Terenul de golf include coline, pâlcuri de copaci, mici iazuri, deci toate ingredientele pentru un astfel de sport. Zona va avea regim de circuit închis, este o o investiţie privată, pentru turismul de lux.

Detaliile acestei investiţii au fost stabilite la întâlnirea din acest week-end, unde au participat reprezentanţi ai unor ambasade şi oameni de afaceri.

Astfel, diplomaţi din Cehia, Egipt, reprezentanţi  de la Camera de Comerţ Româno-Elveţiană,  din Germania şi Congo s-au întâlnit,  la hotelul Palas din localitatea vâlceană, cu primari şi funcţionari publici de la Păuşeşti Măglaşi, Horezu, Berbeşti, Şuşani, Vlădeşti, Pesceana, Călimăneşti şi Nicolae Bălcescu, pentru a discuta despre noi oportunităţi de a atrage investitori în judeţul Vâlcea.

După ce edilii şi-au prezentat localităţile, diplomaţii au purtat discuţii individuale cu primarii, pentru a demara eventuale proiecte pe viitor.

În altă ordine de idei, în data de 11 martie, reprezentaţii firmei din China şi autorităţile Primăriei Băile Govora vor semna actul istoric pentru turismul din Băile Govora.

ZHONG HUA CTM Holding SRL intenţionează să investească zeci de milioane de euro într-un proiect complex, care vizează turismul în Băile Govora. Este vorba despre un spital mare de recuperare, cu tehnici europene, dar şi orientale, pe specificul zonei, îmbinate cu acupunctura chinezească,  şi un hotel de 5 stele, de 7 etaje.

De asemenea, chinezii vor construi în jur de 40 de case de închiriat pe termen scurt şi lung, pistă de heliport, cu un elicopter, 50-60 de vile de vacanţă, care vor putea fi închiriate pe termen scurt sau lung etc.

Lucrările, spune edilul Mihai Mateescu,  vor începe în trei luni.

Primăria din Băile Govora va asigura infrastructura de apă, canal, gaz şi curent pentru noul cartier, dar şi asfaltarea străzilor. De asemenea, la rugămintea partenerilor chinezi ai Primăriei Băile Govora, din toamnă, la Băile Govora, va funcţiona şi o şcoală postliceală sanitară.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *