Teatrul Municipal Ariel ne oferă cel mai amuzant sfârşit de lume…din lume

O combinaţie între Ziua Cârtiţei şi scrierile fantastice ale lui Eliade, teatru şi music hall la un loc, o poveste de iubire, care se petrece mereu şi mereu, în ultima zi. Asta este ultima premieră a Municipalului vâlcean, prezentată luni într-o conferinţă de presă.

O conferinţă de presă în care conducerea teatrului a invitat publicul să intre în „culise”, să pipăie de aproape emoţia actorilor, să simtă scârţâitul scenei, să audă gongul, să vadă de aproape Fabrica de la Ariel.

Directorul teatrului, Gabriel Popescu a menţionat un parcurs de excepţie pentru 2019 al instituţiei pe care o manageriază, punctând faptul că mica dar uriaşa trupă a Arielului a fost extensia publicului vâlcean, un an care a adus bucurie pe scenă, pe stradă, în oraşele si satele Vâlcii, le Festivalurile Naţionale şi la cele Internaţionale.

„Cel mai amuzant sfârșit de lume… din lume” de Andreea Radu, încheie triada Râmnicului, un concept în trei piese care a dorit să pună în evidentă „Socialul” – Dansul Pinguinului Imperial, „Personalitatea” – Sufletul meu, Pann şi „Evenimentul” prin premiera care se va produce duminică pe 1 Decembrie. 

De fapt triada înseamnă doar un catalizator, un reper pentru a crea universuri infinite unde iubirea, drama, comedia să alerge nestânjenite şi pline de har.

O trupă absolut minunată a venit luni la conferinţa de presă, unde sufletul sau acrobatul inimilor, Camelia Constantin a vorbit ca o tornadă, încercând să proiecteze povestea umană de familie din spatele acestui teatru.

Teatrul Municipal Ariel este mai mult decât un teatru. Este o atitudine, un stil de a combina vocaţia, bun gustul, trăirea, arderea în alb, o atitudine a provinciei care la nivel cultural nu are complexe în faţa metropolei. Să nu uităm că Arielul vâlcea a smuls pe scenele bucureştene ropote de aplauze în ziua de duminică.

Arielul este o atitudine născută acum 30 de ani când cineva, ceva, cumva au dat la o parte o piatră eliberând un mic izvor, ajuns azi un fluviu în toată regulă. Un fluviu care construieşte şi înverzeşte un târâm atât de frumos în Râmnicul nostru drag.

Nu rămâne decât să vă prezentaţi, duminică, 1 Decemebrie, în Ziua Sfântă a României, la ora 19, la Sala Geo Saizescu, la ultima premieră a Teatrului Municipal Ariel.

Un spectacol care are loc sub patronajul Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *