Teatrul Municipal Ariel ne-a oferit în dar Crăciunul, creând Biserica Mântuitorului, chiar în centrul Râmnicului

Dacă pentru noi, Crăciunul a ajuns să însemne beculeţe, brazi împodobiţi, marketingul din magazine, cumpăraturile la reduceri, traficul spre parcările hipermarketurilor, cineva trebuia să ne amintească esenţa Crăciunului, esenţa umanităţii, pentru că “Dumnezeu ne-a făcut pe noi, noi i-am făcut pe copii, copiii au făcut colindele”.

Teatrul Ariel din Râmnicu Vâlcea a deschis pentru a doua oară, sufletele noastre, ferecate de lumea cotidiană, alături de Măntuitor. Am simţit asta ca şi cum am fi fost martori în Bethleem, acolo, unde a început cea mai mare minune a umanităţii – creştinismul. Creştinismul s-a născut pe 25 decembrie acum peste 2000 de ani, prevestit de magi, de steaua care a luminat cerul, de toate semnele pământului şi văzduhului.

Îngerii Arielului au reuşit să decupeze preţ de oră lumea de azi, mutând-o acolo, pe malul Mării Moarte, într-un oraş de demult. am putut să-i vedem pe Irod, pe Maria, pe Iosif, pe magi, pe Lucifer chiar. Am simţit că suntem legaţi ca într-o vrajă sub cupola feeriei de Crăciun.

Arielul a reuşit să completeze Sfânta Carte aici. Am văzut copii care priveau scena într-o frumoasă visare, am văzut femei şi bărbaţi smeriţi ca într-o biserică atemporală. Pentru că asta au reuşit actorii Arielului: Să creeze o Biserică, numai că altarul era focul din sufletele noastre, iar ei, îngerii au fost evanghelişti pentru o oră.

Acesta a fost Viflaimul, o piesă de teatru jucată în stradă, jucată în seara frumoasă de sâmbătă a lui Decembrie Magic, o scriptură de alt tip, de altă factură, o poveste de Crăciun. 

Un spectacol de VLAD POPESCU, unde rând pe rând făuritorii de frumos au transformat centrul oraşului într-o Biserica fără margini.

Distribuția:
DAN CONSTANTIN
ALIN PĂIUȘ
ALIN HOLCĂ
IONUȚ MOCANU
ALEXNDRU NUȚĂ
GOGU PREDA
RADU BUNESCU
EMANUEL BIGHE
CAMELIA CONSTANTIN
JULLIET ATTOH
ANCA OLTEANU
MIHAELA MIHAI
CĂTĂLINA SIMA
TATIANA SERGHI
OLIMPIA DEACONESCU
GEORGIANA MARIN
ADRIANA PETRESCU
LUCIAN MARIN
THEA ALEXANDRA TUDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *