Teatrul Anton Pann şi Teatrul Ariel vor fuziona într-un singur teatru

Primăria Râmnicu Vâlcea şi Consiliul Judeţean Vâlcea au ajuns la concluzia că „pentru ridicarea calităţii” actului cultural teatral din oraş, se impune, fuziunea celor două teatre – Ariel şi Anton Pann, urmând ca astfel, publicul să aibă parte de „mai multe spectacole, costuri reduse şi un teatru foarte bun”

„Am discutat cu domnul Constantin Rădulescu această idee şi amândoi am ajuns la concluzia că Râmnicu Vâlcea nu-şi permite două teatre. Dacă Timişoara sau Clujul, oraşe mult mai mari decât Râmnicul, au un singur Teatru de Stat, nu putem noi ca oraş să avem acest lux de a susţine două teatre. La Anton Pann, avem un spectacol la o săptămână două iar la Ariel nu avem nici sală de teatru nici de cinema. Vrem ca publicul să aibă parte de spactacole cât mai dese, de calitatea, localul de la Anton Pann este generos. Vrem un teatru puternic care să ne reprezinte cu succes naţional şi internaţional”, spune Mircia Gutău.

La rândul său, preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a precizat că „va fi un proces în care vor fi consultaţi specialişti pentru ca proiectul să fie unul de succes. Vrem să avem un teatru puternic si cred ca toata lumea îşi doreşte asta”.

Pentru moment nu s-a discutat care ar urma să fie ordonatorul de credite dar, şi din punctul nostru de vedere, această idee este oportună şi se termină cu snobismul care a durat mai bine de 10 ani. O fiţă de provincie, raportat la faptul că Râmnicu Vâlcea nu este o emulaţie de cultură, de multe ori snobismul şi ipocrizia culturală este mai vizibilă şi mai proeminentă în acest oraş.

Noi chiar am sugerat CJ Vâlcea o idee, ca instituţiile de cultură din subordine să încerce măcar să-şi facă banii pentru salarii, nu să stea mereu cu mâna întinsă.

Liviu POPESCU

 

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *