Târgul săptămânal de la Voicești va fi modernizat special pentru vânzarea și sacrificarea mieilor

Târgul săptămânal din comuna Voicești se modernizează și, mai mult decât atât, se confecționează boxe pentru animale în vederea comercializării acestora. Primarul Florian Vătafu a demarat această investiție, respectând toate normele sanitar-veterinare, special pentru vânzarea mieilor în perioada sărbătorilor de Paște.

”Confecționăm boxe special amenajate, cu destinația vânzării directe de animale domestice vii provenite din exploataţii nonprofesionale. Totodată, vom igieniza corespunzător locația și vom asigura toate condițiile și normele sanitar-veterinare, pentru ca, de Sărbătorile Pascale, ciobanii noștri să aibă unde să sacrifice și comercializeze mieii. Avem în comună câțiva ciobani care dețin un număr destul de mare de oi și, pentru că tot avem această piață agro-alimentară, este normal să își vândă animalele în condiții decente și conform legislației veterinare”, a explicat Florian Vătafu.

Edilul a mai spus că, în această perioadă, se lucrează la construcția rigolelor de pe drumurile comunale, dar și la un proiect pentru asfaltarea restului de drumuri vicinale, în lungime de 3 kilometri. De asemenea, în comuna Voicești s-a modernizat și luminatul public, prin înlocuirea lămpilor din  zona centrală cu leduri, iar în restul comunei s-au montat lămpi de iluminat.

”Vom începe pregătirea pentru amenajarea unui centru civic. Am început cu iluminatul public, am schimbat lămpile cu leduri economice, vom amenaja centrul comunei, pentru că sunt instituții frumoase și trebuie puse în valoare. Lucrăm la rigole, la școala generală facem  termoizolația și, bineînțeles, lucrăm la proiecte pentru investiții cu finanțare europeană”, a adăugat primarul din comuna Voicești.

Claudia POPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *