Târgul comunal din Lădești și amenajarea unei parcări în zonă, pe lista de investitii a primăriei

O comună care era inima văii Cernei. Aici se lucra, erau târguri, era o zonă care concentra de la școală până la nivel economic, majoritatea comunele din zonă. Din păcate, declinul economic, al României de după 1990, a afectat și Lădeștii. Am rămas mult în urmă la multe capitole dar eu zic că treptat, lucrurile vor reveni la normal.

Cele mai necesare și importante proiecte pentru comunitatea din Lădești sunt, în opinia primarului Nicolae Iordache,  modernizarea totală a drumurilor din comună dar și canalizarea.

Edilul spune că fiecare om din comună trebuie să aibă apă, canal, asfalt, serviciu de salubrizare și iluminat.

De aceea  a depus la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții, două proiecte importante și care vizează modernizarea localității. Primarul Nicolae Iordache spune că este vorba de sistemul de canalizare pe o distanţă de 8 kilometri, dar și pentru asfaltarea a 7 km de drumuri în majoritatea satelor. Până la obținerea finanțării acestor proiecte și efectiv execuția acestora, edilul a hotărât împreună cu consilierii locali, ca din bugetul local, să reabiliteze stația de apă și totodată să demareze construcția unui teren de sport sintetic.

Terenul sintetic va fi amenajat în curtea Liceului Virgil Ierunca din Lădești, va fi prevăzut cu nocturnă și va putea fi folosit pentru fotbal, handbal etc.

Este în curs de finalizarea a două podețe în satul Păsculești, investiții deosebit de necesare pentru comunitate. Podeţele au fost deteriorate în urma ploilor abundente şi a viiturilor, iar aceste investiţii au fost finnțate cu fonduri prin situații de urgență.

Târgul anual va fi împrejmuit și se va amenaja o parcare în zonă.

”Târgul comunal este ca o emblemă pentru comuna noastră. Este foarte vechi, iar aici, dintotdeauna, s-au strâns și se strâng oameni de pe toată lunca Cernei. Din moşi-strămoşi, în data de 6 august, la Lădeşti este bâlciul de „Obrejenie”. Este și o mare sărbătoare – schimbarea la față, iar lângă zăvoiul de pe malul Cernei vine lume multă. Parc de distracţii, muzică, bere şi mititei, peşte fript – fiindcă e dezlegare la peşte, tot felul de comercianţi. Acest obicei s-a păstrat, dar acum avem târg în fiecare duminică, odată cu sfârșitul pandemiei. Cum de multă vreme nu s-a mai făcut nicio amenajare a acestuia, am hotărât, ca anul acesta, să facem o parcare și să amenajăm interiorul târgului.”, a declarat Iordache.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *