Ţăranul Ion Gigi Matei a organizat „Căcăcioasa 1 Mai Fest”

Prin ţăran se înţelege, potrivit DEX,  omul de la ţară, pasionat de folclor şi tradiţii, nu de alta, spunem asta, ca să nu fie interpretat termenul, Doamne Fereşte, ca o peioraţie.

Deci, Gigi Matei a oferit vâlcenilor ţărani ce se pricepe el cel mai bine. Folclor, adică prototipul Ileana Ciuculete, hore şi atât. Pentru noi, restul vâlcenilor, ţăranul Gigi Matei nu poate oferi nimic, pentru că nu are cum să vadă altfel. Un spaţiu 2D nu are cum să vadă un spaţiu 3D. Sau o baltă nu poate vedea marea.

Râmnicu Vâlcea este cert, aşa cum am spus în repetate rânduri, doar un oraş proletar, cu gusturi mici, empirice, cu oameni cu basc în cap sau plin de parveniţi. Acest oraş niciodată nu va avea parte de vreun spectacol de gală, nu va fi reprezentativ nicicând printr-un fenomen artistic de profunzime.

Palidele Constelaţii Rock de altădată spun doar un singur lucru – şi autorităţile comuniste de odinioară erau mai şlefuite şi aveau mai multă profunzime decât are Gigi Matei. Dar când te cheamă de fapt Ion Gigi, asta spune multe. Vorbeam odată că fiecare nume este reprezentativ prin ceea ce faci. Tătăruşanu sau Gâlcă sau Marica nu putea să facă altceva decât fotbal. Nu există numele de Pleşu, Patapievici, Manolescu, Hurezeanu printre fotbalişti, cum nici Ion Gigi Matei nu va putea în viaţa lui să asculte Duke, Nina Simone, Tavitian sau Led Zeppelin etc. Fiecare are o genetică a lui. Ion Gigi Matei este adeptul lui Mâţu Stoian, pentru că el este doar un ţăran, aşa cum am definit mai sus, fără nicio ironie, am putea doar să spunem dezamăgire, reparabilă anul viitor.

În orice caz, eu nu fac parte din oraşul lui Ion Gigi, şi mi-ar fi jenă să spună că am un asemenea primar. Eu nu îmi recunsoc primarul şi nici nu îl respect, pentru mine, Ion Gigi este doar un exponent al celor care râgâie, flatulează, se scarpină la sculă în public, vorbesc în dezacord, nu au argumente raţionale, au un „îiîîîî” prelungit atunci când vorbesc sau plâng după Ceauşescu şi sunt mândri de apartamentul lor de la bloc. Pentru ei Ion Gigi este primar, pentru mine, ar fi lipsă de demnitate să am aşa ceva ca administrator.

Deci 1 Mai la Râmnicu Vâlcea s-a dovedit din nou o formă de ţărănism, o desuetitudine, un talcioc, o amestectură de lumpen prolteriat, cu miros de haine de Dovali şi cu bere ieftină. Un spectacol inert, plasat însă extrem de sugestiv pe malul lacului Căcăcioasa. Pentru că, nu-i aşa, cam asta s-a dovedit manifestarea lui Ion Gigi, pe care a promovat-o cu sârg în paginile ziarelor care-l adulează, contracost.

Nu, Ion Gigi, tu eşti doar ţăran, potrivit definiţiei dată de DEX, nu e ironie, eu şi alţii ca mine suntem metropolitani.  Eşti ţăran pentru spectacolul pe care l-ai oferit azi ţăranilor din Râmnicu Vâlcea. Nouă nu ai ce să ne oferi, pentru că aşa cum am spus, o mlaştină niciodată nu are cum să ajungă să fie mare. Dar din păcate, se crede….

Să-mi fie cu iertare am trăit ascultând Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Gabi Luncă, Nelu Ploieşteanu, sunt nume sonore care se ascultau în regie la o chermeză…

P.S. La Creţeni, tot PSD, edilul Spârleanu bun prieten cu Petre Magdin, ascultă în timpul liber Iron Maiden şi Deep Purple. Oare nu se poate face un schimb?

Ion Gigi Maitreyi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *