Țara Lovistei poate deveni un puternic pol economic al județului Valcea

„Azi am primit o veste bună de la ministrul Grindeanu. În sfârșit, întreaga autostrada care va traversa Vâlcea are contracte semnate. Iar cea mai spectaculoasă porțiune traversează județul nostru de la Perișani spre Raul Vadului. Asta înseamnă o șansă foarte mare pentru Tara Lovistei. Care vine in paralel cu vestea de acum două săptămâni că și drumul fost national a primit finanțare. Astfel două drumuri vitale pentru aceasta depresiune montană vin să pregătească economic și mai ales turistic poate cea mai frumoasă depresiune montană din Romania. In perioada următoare voi avea o întâlnire cu toți cei 5 primari lovisteni și vom stabili o strategie clară pentru viitor. Cu ce putem sprijini constructorii, care sunt direcțiile pe care ne vom putea dezvolta, ce tip de industrie poate să apară aici. Mai ales că este o autostradă care leagă Vâlcea direct de Europa. Ce terenuri sunt, cum atragem investitorii, ce utilitati sunt necesare. Acesta zonă, multi ani văduvită economic are șanse de a se transforma într-un real pol economic al județului Vâlcea. Așadar vom elabora o strategie pentru Țara Lovistei care sa includă atât cele 5 comune ale zonei plus valea turistică a Lotrului”, spune președintele Consiliului Județean. Vâlcea, Constantin Rădulescu.

​Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a semnat luni contractul pentru construcția secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu-Pitești, în valoare de 5,3 miliarde de lei fără TVA.

​„Este cel mai mare contract semnat de CNAIR vreodată.(…) Într-un final, cu foarte mare întârziere avem aceste contracte semnate, urmând ca cei care au câștigat licitațiile să se țină de termenii contractului și să avem după zeci de ani o autostradă care traversează Carpații”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *