Ţara Loviştei iese din Evul Mediu: Primul pas prin care Drumul Naţional de Pământ (7D) va fi reabilitat a fost făcut

Preşedintele Constantin Rădulescu s-a ţinut de cuvânt în faţa primarilor din Ţara Loviştei, atunci când le-a promis că DN 7D, ultimul drum de pământ din România va fi preluat de la CNAIR şi va intra în portofoliul Consiliului Judeţean.

Astfel, luni, în cadrul CJ Vâlcea a fost votat proiectul de hotărâre prin care s-a solicitat oficial declasarea acestui drum din categoria de DN şi transferul acestuia către Consiliul Judeţean.

“Eu sper că lucrurile să meargă rapid. Ştim ce a declarat domnul Neaga (Narcis Neaga director CNAIR) că nu vor exista sincope. Nu vreau să fac o promisiune dar sper că în luna mai deja primele maşini cu asfalt să fie pe viitorul drum judeţean, în Ţara Loviştei”, spune Constantin Rădulecu.

La rândul său, primarul din Perişani, Ion Sandu, omul care s-a zbătut în ultimii 8 ani, pentru reabilutara DN 7D a precizat

“Astăzi (luni n.r.), pentru Țara Loviștei s-a scris actul de renaștere (refacere ) a infrastructurii rutiere pentru vestitul drum rău DN 7 D, în opinia mea, este cel mai important eveniment al ultimilor 15 ani al acestei zone, deie Domnul să fie de bun augur, mulțumesc și-l felicit pe domnul Costi Rădulescu președintele Consiliului Județean Vâlcea, pentru respectarea promisiunii făcute de a supune votului consilierilor județeni de transformarea drumului național DN 7 D și aducerea sa în drum județean DJ 703 H, felicit pe toți cei 32 de consilieri județeni că au votat fără nicio împotrivire sau abținere acest proiect de hotărâre. Să nu se creadă că din acest moment se va și asfalta acest drum, nu, va mai fi nevoie de ceva așteptare dar nu de 15 ani, în următorii 2-3 ani putem spera la asfaltarea câtorva kilometri pentru că dacă nu se vor găsi resurse financiare tot greu o să fie, totuși va fi mai bine decât sub administrarea CNAIR căci, de fiecare dată când le trimiteam solicitări sau mergeam personal la București răspunsul era unul singur, NU NE INTERESEAZĂ ACEST DRUM”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *