Ţara Loviştei ar urma să se racordeze la gaze în următorii 2 ani, prin judeţul Argeş

Deşi până acum câteva luni, ideea de gaze naturale în cele 5 localităţie care compun Depresiunea Loviştei părea imposibil de realizat, orice conductă care să vină dinspre Râmnicu Vâlcea ar fi fost costisitoare, iată că s-a găsit o soluţie mult mai ieftină.

Şi anume, reţeau de gaze să vină de dincolo de Topolog, din judeţul Argeş, distanţa de la ultim casă din Sălătrucu, până la prima din Perişani, fiind de nici 6 km.

În acest sens, comunele loviştene ar urma să se unească pentru acest proiect cu cele argeşene, primarul Ion Sandu, fiind cel care a profitat de oportunitatea unei întâlniri a comunelor argeşene, pe tema gazelor naturale.

„În urmă cu câteva zile am auzit că localitățile de pe Valea Topologului de la Sălătrucu până la Arefu au în lucru deja un Studiu de Fezabilitate pentru aducerea gazelor în zonă. am aflat că în data de 15 iunie a.c. se întâlnesc toți primarii acestora într-o ședință de lucru la Tigveni și am mers neinvitat acolo să-i rog să primească în cadrul proiectului și localitățile din Țara Loviștei deoarece distanța dintre ultima casă din Sălătrucu și prima din Perișani este de doar 5,5 km, ce ar reduce enorm costul investiției aducerii gazului față de cealaltă variantă de pe Valea Oltului. Am reușit să conving și proiectantul, să preia în lucru și zona noastră. Ulterior , am avut o întâlnire cu toți colegii primari din Loviștea pentru a ști dacă sunt sau nu de acord cu ideea, Era nevoie de o asociere a noastră a loviștenilor și norocul ne-a surâs că noi o aveam înființată încă din anul 2006 dar nefolosită, trebuie doar activată. Sunt conștient că în viitorul apropiat este obligatoriu să ne unim prin asociere dacă nu prin reorganizare administrativă ca să reușim Dacă totul se derulează bine putem spera că în maxim 2 ani localitățile Perișani, Titești, Racovița, Boișoara și Câineni vor avea rețea de gaze, nesperat acum ceva vreme..În discuțiile cu colegii primari am convenit să purcedem și la alte acțiuni comune necesare vieții oamenilor din această minunată zonă, protejând tăierile pădurilor și crescând confortul rural”, a declarat, primarul Ion Sandu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *