Suteștiul se numără printre cele mai curate comune din Vâlcea

Administrația din Sutești consideră că ecologizarea, salubritatea și menținerea unui cadru natural plăcut pot face din Sutești o destinație pentru cei care doresc să aibă o locuință la țară.

”Suntem în apropierea municipiului Drăgășani, pe DN 67B, în ținutul viței de vie nobilă, în zona deluroasă a Vâlcii de sud, cu un cadru natural frumos, așadar sunt ingrediente pentru cei care aleg viața la țară, să fugă de agitația de oraș, de aglomerație, de poluare. Ne dorim cât mai mulți cetățeni care să aleagă comuna noastră pentru case de vacanță, penntru case de locuit, pentru a dezvolta mici ferme viticole. Noi ne străduim să implementăm investiții în infrastructură, funcție de programele care ar urma să apară. Până atunci, ținem foarte mult la curățenia comunei, să o păstrăm în topul localităților ecologice ale Vâlcii”, spune primarul Alin Dumbravă

Suteştiul este o comună aparte, un portativ al verii ce a venit şi al primăverii ce se încheie în acord de greieri şi în lumini de licurici. Aici lucrurile încep cu un sens giratoriu şi se termină sus, pe dealurile cu vii, cu vie nobilă, vie de Toscana, cu bobul aromat, bob care se impune ca un tenor la concertele de gală ale Toamnei.

La Suteşti mai miroase a ceva. A ramuri de roşii. Acum se copilesc, un fel de rărit. Miroase a frunză de „platagele”, din alea care vor fi mari, inimă de bou, se spune, nu rotunde, ci cu forme.

Nu are cum să nu-ţi placă la Suteştii Vâlcii, lui Bălaşa şi Dumnezeu, când l-a chemat sus, la el, i-ar fi spus că, dacă nu era din Suteşti, nu ar fi „ajuns Bălaşa”. Te plimbi din capăt în capăt şi îţi place această comună cochetă, una cu case mari, noi, de venetici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *