Suteşti, comuna „castelelor de fân” în 2018 cunoaşte 2 mari proiecte de infrastructură rutieră

Suteştiul este o comună aparte, un portativ al verii ce va să vie şi al primăverii ce se încheie în acord de greieri şi în lumini de licurici. Aici lucrurile încep cu un sens giratoriu şi se termină sus, pe dealurile cu vii, cu vie nobilă, vie de Toscana, cu bobul aromat, bob care se impune ca un tenor la concertele de gală ale Toamnei.

Doar suntem în Arhipeleagul Drăgăşanilor, iar bobul negru de toamnă, ăla cu praf magic pe el, se înfierbântă după bruma toamnei. La Suteşti e frumos acum, au dat acele pâlnii galbene, nu ştiu cum se numeşte arbustul plin de trompete, aşa sunt florile. Sunt înfăşurate pe fiecare stâlp de gard.

La Suteşti mai miroase a ceva. A ramuri de roşii. Acum se copilesc, un fel de rărit. Miroase a frunză de „platagele”, din alea care vor fi mari, inimă de bou, se spune, nu rotunde, ci cu forme.

Carmen Lixandru, primarul comunei Suteşti spune că podul peste valea pârâului Verdea, de pe strada Mătușari mai are 10% şi se finalizează iar săptămâna care începe va fi debutul pentru proiectul „Extindere, reabilitare și modernizare Școala cu clasele I-VIII în sat Măzili”

„Trebuie pusă la punct infrastructura dar bugetul nu este atât cât ne-am dori aşa că aşteptăm rectificarea şi atunci vom aborda tot lucrări în comună pentru a o deschide către investitori. Faptul că municipiul Drăgăşani înregistrează o dinamică industrială pentru noi oferă speranţe pentru că suntem aici interdependenţi. Toată zona este legată şi mai ales pe axa turismului viticol, o coordonată pe care şi noi o dorim aici să fie un punct de plecare prin crame, pensiuni, etc”, spune Carmen Lixandru.

Edilul recunoaşte că cele 2 mari investiţii în infrastructura rutieră vin să sporească avantajele deţinute de comuna Suteşti.

„Drumul Pescenei care aici face un nod rutier important va dezvolta tranzitul de mărfuri şi persoane spre zona de nord iar DN 67B care, va intra în reabilitare, leagă Suteşti direct de Piteşti şi Târgu Jiu, deci un pas important pentru comunitatea noastră”, a conchis Lixandru

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *