Sute de “orăşeni” au ales să se izoleze în această lună, la casele pe care le deţin în Vlădeşti

Frumoasa localitate Vlădeşti a fost aleasă de râmniceni drept loc de “izolare2 în această perioadă de inactivitate economică şi socială, după cum declară primarul Adrian Cosac.

“Cred că peste 200 de familii de  orăşeni s-au mutat aici din luna martie, cei care au case în zonă. De când au incetat şcolile, multe familii au venit aici, lucrând foarte mulţi de acasă, acolo unde s-a putut. Aceştia s-au îngrijit de curţi, de gospodării, de grădini, de flori. Cei care au avut nevoie sau un ajutor din partea noastră le-a fost acordat. am avut aşa un grad de ocupare masivă, din partea celor care de regulă vin în week-end la casa de la ţară. Acum s-au mutat aici”,spune primarul din Vlădeşti.

Acesta mai afirmă că în localitate nu au existat probleme, cei care au fost izolaţi au înţeles situaţia şi au respectat cu stricteţe regulile de carantinare.

Populaţia vârstnică în schimb a beneficiat de  servicii de voluntariat, mai multe organizaţii s-au implicat în a-i susţine pe seniori cu medicamente, alimente şi tot ce au avut nevoie.

“Activitatea economică nu s-a oprit în schimb la Vlădeşti. noi am continuat investiţiile, se lucrează la podul din Priporu, se schimbă şi se suplimentează iluminatul public, cu peste 500 de leduri noi, economice. Am lucrat la sf-ul pentru extinderea reţelei de gaze naturale. Momentan avem 17 km şi dorim să prelungim cu încă 24 de km. S-a lucrat la baza sportivă, unde gazonul a fost întreţinut şi s-au făcut reparaţii generale”, a adăugat Cosac.

Totodată primăria lucrează la igienizarea localităţii, dezinfectarea străzilor, a aleilor pietionale, a instituţiilor publice – poştă, poliţie, primărie, biserici, staţii de autobuz.

“Le mulţumesc locuitorilor că au înţeles să stea în casă, că viaţa celor dragi contează. Vom trece peste nenorocirea asta cu bine, fără probleme. Vom învinge această pandemie şi viaţa va reintra în normal”, conchide edilul din Vlădeşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *