Şuşaniul promovează o nouă arteră de tranzit a judeţului care să lege peste 10.000 de locuitori

Şuşaniul se află în ipostaza de a demara un amplu proiect în infrastructură, un drum care va uni Lungeştiul de Bălceşti, consilidând o axă comercială pe acest sector al Vâlcii de sud.

„Este cel mai important proiect de infrastructură pe această regiune, un drum care va scurta distanţa între Lungeşti, de fapt între drumul naţional al Corabiei şi oraşul  Bălceşti. Şuşaniul  devine un pivot aici şi sper că autorităţile centrale vor înţelege importanţa acestui tronson de drum. Utilitatea lui este una economică şi socială, pentru că în acest tronson sunt legaţi nu mai puţin de 10.000 de locuitori”, spun reprezentanţii primăriei Şuşani

Această variantă a drumului sudului este unul preponderent agricolă, având în vedere că majoritatea localităţilor au cooperaţii sau asociaţii agricole, unele din cele mai mari din judeţ.

Astfel, drumul porneşte din Grădinari (Olt), traversează Lungeştiul, merge spre Şuşani şi apoi spre Diculeşti, punctul final urmând a fi oraşul Bălceşti. Drumul este o contrapondere a actualului DN67B şi scurtează cu 40 de km această distanţă.

Acum 2 ani a fost inaugurat drumul Cârlogani – Şuşani – Mădulari – Guşoieni, astfel că se poate spune că localitatea situată în sudul Vâlcii, cu peste 4000 de locuitori, a devenit deja un important pol al acestei regiuni. Judecând după amploarea investiţiilor din zonă, perspectivele se anunţă de bun augur pentru Şuşani.

“Aceste proiecte sunt depuse deja. asfaltare ulite, drumuri comunale si drumul catre Lungesti de 7 km. Trebuie să menţionăm că reţeaua de canalizare se va face prin grantul ADI APA, iar reţeaua de apă se face prin PNDL2. Am semnat contractul cu OCPI pentru cadastrarea gratuită”, au completat reprezentanţii primăriei.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *