Şuşaniul are PUG nou; Poate începe dezvoltarea agro-industrială a localităţii

Șușaniul s-a dezvoltat în ultimii 5 ani, a prosperat, are apă curentă, drumuri, școli, investitori, a crescut considerabil nivelul de confort, pentru că administrația publică locală și-a dat interesul să aibă o comună asociată anilor 2018.

În acest an fost semnate pentru finanţare toate contractele prin PNDL 2, dar și pe fonduri euroepene au fost achiziţionate 2 utilaje de 65 mii euro,  care vor deservi părţile de Nord si Sud ale localitatii,  După ce  s-a semnat contractul de finantare pentru sistemul de alimentare cu apă în comuna Şuşani,  în valoare de 8.150.000 lei (adică 81.500.000.000 lei vechi), imediat după Paşte alte proiecte au fost semnate, respectiv construirea a şase poduri peste Pârâul Beica în punctele ,,Sârbi, La Hotar, La Gagila, Linia Mică Radut, Anuţeşti Ristache, La Botea 2”,  în valoare de 2.550.000 lei și „Reabilitare Școala Gimnazială Râmeşti” în valoare de 1.560.000 lei.

Acum la Şuşani avem Plan Urbanistic General care prevede o zonă industrială, având în vedere dispunerea localităţii pe traseul spre Slatina, foarte aproape de viitorul drum expres Craiova – Piteşti.

Aici o companie italiană a concesionat de la Primăria Şuşani 2.372 de mp pentru realizarea unei unităţi de producţie subansamble auto

„Investiţiile private din comuna Şuşani sunt deja din ce în ce mai numeroase. După ce avem o societate agricolă italiană care a arendat peste 500 de hectare de teren, proiectul unui sanatoriu şi proiectul unei ferme zootehnice, acum ne bucură iniţiativa italienilor de a dezvolta o unitate de producţie, este vorba de subansamble auto. Eu spun că înj următorii ani, în Şuşani se va crea un mic pol regional economic atât în agro-zootehnie cât şi în industrie”, spune Gigi Staiu.

Totodată, primăria a mai depus alte proeicte pentru a încheia infrstructura de drumuri în localitate, sperând să obţină finanţare fie guvernamentală fie din foduri europene.

Comuna Şuşani se află în sudul judeţului Vâlcea, la 20 de km de Slatina, şi are peste 4.000 de locuitori.

Susani: proiecte noi pentru asfalt în Sîlea 4 km și Rîmești 7,5 km și cu astea se termina asfaltarea. S-a terminat PUG ul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *