Șușani este localitatea cu cele mai multe proiecte de infrastructură, semnate în acest an

Una din cele mai dezvoltate comune din sudul județului Vâlcea și campioană a proiectelor atrase și semnate atât cu fonduri guvernamentale cât și fonduri europene, Șușani, pregătește cel mai amplu proiect de infrastructură, un nou drum modern de legătură cu Lungești, o scurtătură între comunele din această parte de județ.

În același timp, comuna se poate lăuda cu cel mai modern sistem de apă. Complet digitalizat și care poate fi acționat wireless. Astfel e vorba de un sistem nou, cu 4 puțuri forate, cu rezervoare de până la 500 tone de apă care se pot umple în 20 de minute. În urma analizelor, apa din Șușani este de calitate foarte bună.

Totodată se lucrează la extinderea rețelei de apă, astfel încât după implementarea acestui amplu proiect, rețeaua de apă va acoperi 95% din comuna Șușani. Rețeaua de canalizare este depusă pe AfM, asta după ce în urmă cu 2 luni, în mod abuziv a fost eliminată din Masterplanul de Apă, autoritățile locale fiind puse în fața faptului împlinit.

În Șușani mai sunt alte două șantiere deschise, prin PNDL 2, fiind vorba de Dispensarul Medical și Școala din Stoicănești. Tot prin Anghel Saligny, va mai fi implementat un proiect de reabilitare de drumuri, trama stradală urmând a ajunge la 70% procent de drumuri modernizate. Iar prin AFIR, se poate finaliza aproape în întregime, cu investiții de 1 milion de euro.

Reabilitarea Căminului Cultural din Râmești este în licitație și vor demara licitațiile pentru reabilitarea energetică ale sediului primăriei și căminului cultural din Ușurei.

Pe lângă investițiile private în parcuri fotovoltaice și primăria Șușani are un astfel de parc fotovoltaic în pregătire, un  parc care să asigure cheltuielile publice cu energia electrică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *