Şuşani, deja un pol regional de dezvoltare în Vâlcea de Sud

Ţara Şuşanilor seamănă cu un portativ, un cântec al ultimei veri de toamnă, am putea spune, care colindă amurgul de la Râmeşti până spre Sârbi şi Adacale. Pentru că un eveniment important al istoriei, este de altfel, refugiul de acum 2 secole al unei importante populaţii de slavi, expulzaţi de la sud de Dunăre, după o mare răscoală anti-otomană. Aproape 100 de familii de sârbi s-au aşezat aici, la Şuşani, pe mal de Beica şi au construit alături de localnici, frumoasa ţară a Şuşanilor.

La Şuşani se sprijină harta judeţului şi face un arc solar de sus, de la Câineni, spre vârful Romanaţilor, peste dealuri şi lunci limpezi, peste islazurile frumoase ale acestei Valahii Sfinte.

Iarna bate la uşa Şuşanilor dar administraţia pregăteşte deja şantierele care vor începe anul viitor – poduri, dispensarul, reţeaua de apă plus drumuri asfaltate.

Investitorii privaţi sunt interesaţi de Şuşani, semn că poziţionarea acestei comune pe drumul care leagă Slatina de Oltenia de sub Munte, drum complet reabilitat oferă perspective de dezvoltare acestei localităţi.

Este o comună în care agricultura este complet cooperativizată, în care au apărut fermele de păsări, în care via nobilă deja renaşte, este o localitate care a devenit deja pol regional de dezvoltare aici, pe malul Beicăi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *