Şuşani – centrul economic agricol din sudul judeţului Vâlcea

Şuşaniul devine, pe zi ce trece, centrul economic-agricol al sudului de judeţ. Fiind poziţionată economic chiar pe axa Slatina – Târgu Jiu, ca nouă variantă de traseu după reabilitarea drumului judeţean care traversează localitatea, sunt deja create premisele unui dezvoltări accelerate a zonei.

În Şuşani, agricultura este vectorul care trage după sine tot PIB-ul comunei, realizând un lanţ conex de mici intreprinderi individuale. De fapt, în asta constă şi strategia elaborată de autorităţile locale. Autorităţi care şi-au făcut, din atragerea de investitori, un scop în sine.

“Avem cea mai mare localitate ca număr de populaţie din zona rurală în această parte de Vâlcea şi o agricultură organizată pe sistem cooperatist. Avem, începând din acest an, infrastructură şi deja bazele pentru investiţii cu capital străin. Şi zootehnia, dar şi viticultura au început deja să prindă contur şi să germineze afaceri de succes. Următorii 5 ani sunt oportuni pentru a consacra această localitate, mai ales în urma reabilitării axelor de drum cu Lungeşti, cu Diculeşti şi, implicit, cu Drăgăşani şi Bălceşti, noi devenind astfel un important nod economic agricol”, spune primarul Gheorghe Staiu.

În prezent, primăria din Şuşani aşteaptă avizele pentru Planul Urbanistic General, urmând ca, în cel mai scurt timp, să continue investiţiile în infrastructură. Pe drumul comunal Suşani – Lungeşti sunt 1,3 km asfaltaţi din 8 km.

Şi urmează să fie asfaltat şi cătunul Iepureşti. De asemenea, se lucrează la  finalizarea reabilitării extinderii de apă din satul Stoiculești. Sunt puțurile forate și mai mult de trei sferturi din conductă. Totodată, se lucrează şi la refacerea drumurilor de tarla distruse de ploi, dar şi pentru facilitarea accesului cu utilaje agricole.

AP

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *