Surse: Virgil Pârvulescu va fi desemnat luni, candidatul PNL la Primăria Râmnicu Vâlcea

Aşadar, economistul Virgil Pârvulescu va intra oficial în cursa pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, într-o competiţie alături de Andrei Gheorghiu USR şi Mircia Gutău, actualul primar, reprezentant al PER.

Candidatura lui Pârvulescu va fi anunţată oficial, cel mai probabil luni, de organizaţia municipală a PNL Râmnicu Vâlcea.

Râmnicu Vâlcea este al doilea oraş ca mărime din regiunea de dezvoltare, SV Oltenia, statistica ne indică aproximativ 120.000 de locuitori, cifră îndoielnică am putea spune, având în vedere migraţia masivă a forţei de muncă spre alte zări, aici incluzând nu doar diaspora cât şi judeţele din Ardeal.

În cei 30 de ani scurşi de după 1989, municipiul nostru s-a confruntat cu un declin economic, progresiv, din păcate, mai bine era unul accentuat, pentru că această boală care a avansat în ritm moderat nu a fost percepută decât în ultimii ani, când situaţia este extrem de dificilă pentru a schimba sensul reversibilităţii.

Anual, Râmnicul pierde peste 30% forţâ de muncă specializată, atât tineret universitar cât şi calificaţi, aceştia optând pentru zone industriale moderne, cu înaltă automatizare sau spre zone unde calitatea vieţii, în combinaţie cu un venit decent, oferă o altă perspectivă familială şi profesională. Râmnicul este un rezervor bun pentru Sibiu, Cluj, Bucureşti, chiar şi Alba, dacă vorbim doar de judeţele aflate în plină expansiune economică şi în vecinătate noastră.

De ce, vâlcenii refuză un oraş „curat şi frumos”, şi nu e nimic mai puţin adevărat în această afirmaţie, pentru oraşe dinamice, optând pentru dezrădăcinare, pentru un nou început, ca venetici? (…) Trebuie să ne aducem tinerii acasă într-un cuvânt. Ei nu vin doar pentru că avem un oraş frumoş şi curat. Ei vin dacă avem un  oraş viu, dinamic, cu joburi variate şi bine plătite şi unde statul, administraţia îi respectă. – , acesta este mesajul cu care Virgil Pârvulescu, intră în competiţia pentru Primăria Râmnicu Vâlcea.

Acesta este până în prezent panoul principal al primilor candidaţi pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Urmează să vedem dacă PSD va avea propriul candidat sau va merge pe o politică de alianţe.

AP

loading...

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *