Sunt un arogant, fudul, plin de sine, plictisit de provincialul Râmnic al Vâlcii

Da, așa e. Sunt un rau, un arogant, căruia îi pute orice. Nu îmi place Enceanu, nici Clejani, nici rapsozii Vâlcii. Îmi pute și Arielul și Anton Pann-ul, mi se pare totul mediocru.

Nu îmi place atmosfera lumpen proletară din Vâlcea, mă cred deștept, înfumurat, că nu am cu cine schimba o vorbă. Mă enervează maneliștii, cocalarii, țoapele orașului. Mă enervează politicienii, discursurile, manifestările câmpenești. Mă enervează orice festivitate prilejuită de nu știu ce sărbătoare.

Eu vreau sa ascult doar jazz, rock și blues, vreau să mă simt boem in orașul meu, sufocat cu muncitori pensionari aduși de Ceaușescu la bloc, de la tara, prin anii 70 -80.

Mă enervează declinul societății, pe cei care vin să bea bere la pahar de plastic și să mănânce mici la un spectacol de folclor in centru orașului.

Mă enervează că pentru mine nu exista alternativa.  Decât de a lua mașina și de a fugi departe în week end.

Îmi miroase totul, mi se pare un kitsch, prost gust, simplitate rurală, afonie și monocromie. Sunt un nesimțit in acest oraș care nu gustă nimic din oferta sa. Care doar înjura, își bagă și își scoate…

Liviu Popescu

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *