Suedia: Un hotel de gheaţă din Laponia va fi dotat cu alarmă de incendiu

Un celebru hotel de gheaţă, reconstruit în fiecare an în Laponia suedeză, a anunţat că se va dota în acest an cu alarmă de incendiu, relatează AFP.

Autorităţile suedeze sunt cele au cerut acest lucru, pentru siguranţa clienţilor de la Icehotel din Jukkasjarvi (nordul extrem al Suediei).

„La început am fost surprinşi, dar adevărul este că există lucruri care pot lua foc, cum ar fi pernele, sacii de dormit sau pieile de ren”, a declarat pentru AFP Beatrice Karlsson, purtătoare de cuvânt a celui mai mare hotel de gheaţă din lume. „Prima noastră preocupare este siguranţa clienţilor, aşa că ne vom conforma. A fost o provocare pentru echipa noastră de constructori, însă acum suntem mai dotaţi”, a adăugat ea.

Hotelul va fi deschis din 6 decembrie până în 13 aprilie, iar o noapte într-o cameră single costă 1.900 coroane (212 euro). Persoanele mai pretenţioase au la dispoziţie apartamente mai luxoase, pentru care trebuie să plătească 7.500 coroane (836 euro) pe noapte. Turiştii vin de departe să doarmă, bine înfofoliţi, pe paturi sculptate în gheaţă, în camere unde temperatura este în jur de -8 grade C. Alarmele de incendiu au fost testate cu succes iarna trecută, în colaborare cu pompierii locali

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *