Subprefectul de Vâlcea: ”USR să lase politica de televizor și să vadă comunitățile rurale fără apă și canalizare”

Victor Stănculescu, subprefect de Vâlcea, se declară dezamăgit de modul în care cei de la USR fac politică, abandonând jumătate din România în ”Evul Mediu”.

”Sunt surprins mai ales că ei știau foarte bine, atunci când în guvernarea Cioloș au elaborat ghidurile de finanțare pentru programul european care se încheie acum, cât de prohibitive au fost. Atunci când au stipulat că localitățile care nu gări, căi ferate, drumuri naționale, 3000 – 4000 de locuitori, etc nu sunt elegibile pentru fonduri europene. Adică în ultimii 7 ani, au condamnat jumătate din localităile rurale din România, cel puțin, la neeligibilitate pentru fonduri europene. Guvernul liberal este obligat, potrivit constituției să asigure un nivel de trai, confort și calitatea vieții pentru toți cetățenii. Dacă nu au acces la fonduri europene, primarii pot beneficia de acest program complementar, care este Planul Național de Investiții ”Anghel Saligny”. Am încrederea că premierul Cîțu nu va ceda acestui șantaj politicianist care denotă faptul că USR nu cunoaște România, decât din televizor și din centrul Bucureștiului. Primarii din România, indiferent de culoare politică așteaptă acest program național. Nu putem condamna o țară, pentru câteva excepții de fraudă, din timpul guvernării PSD. Românii au nevoie de apă, canalizare, gaze, asfalt chiar și electoratul USR”, spune subprefectul Victor Stănculescu.

Declarația acestuia vine după ce a stat de vorbă cu majoritatea primarilor din Vâlcea, care așteaptă demararea acestui program guvernamental.

În județul Vâlcea, prin PNDL2 s-au reabilitat 24 de dispensare medicale, 40 de școli și grădinițe, 15 sisteme de apă și canalizare, 30 de poduri, peste 150 de km de asfalt, 50 de drumuri comunale și 100 județene, iluminat public, parcuri fotovoltaice.

Nu a existat niciun caz penal și nicio cercetare a vreunui primar pentru modul de gestionare a acestui program

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *