”Subcarpatica”, cel mai lung drum județean din Vâlcea va fi modernizat cu fonduri europene. S-a semnat finanțarea

Un drum județean din Vâlcea, obiectul celui de-al doilea contract de finanțare din cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027!

Directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, domnul Alexandru Stănescu, și președintele Consiliului Județean Vâlcea, domnul Constantin Rădulescu, au semnat miercuri, 29 noiembrie, un nou contract finanțat cu fonduri europene prin Regio Sud-Vest.

Proiectul în valoare de aproape 72 de milioane de euro, cu o finanțare nerambursabilă de 49 de milioane de euro, vizează modernizarea DJ 676, pe o lungime de 74 km. Drumul pornește din localitatea Vaideeni, din DJ 665, traversează comunele Slătioara, Stroești, Copăceni, Lăpușata, Roșiile și Tetoiu, până în satul Irimești (orașul Bălcești), în DJ 643. De asemenea, pentru realizarea legăturii directe cu rețeaua TEN-T, vor fi modernizați alți 2,6 km din DJ 676B, care face legătura între DJ 676 și DN 65C.

În urmă cu aproximativ cinci luni, ADR Sud-Vest Oltenia a fost cea dintâi entitate care a anunțat primele apeluri în cadrul politicii de coeziune. Ne-am dorit să fim și cei care semnează primele contracte de finanțare. Așa s-a și întâmplat, este al doilea contract semnat în decurs de doar câteva zile, ambele pentru investiții care să transforme drumurile județene în drumuri europene. Felicit echipa Consiliului Județean Vâlcea pentru toate proiectele depuse până în prezent, dar în special pentru acest proiect care reprezintă cea mai mare investiție implementată prin ADR Sud-Vest Olteniaa spus domnul Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

La evenimentul de semnare au fost prezenți, de asemenea, directorul general al Autorității de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, domnul Cătălin Catană, directorul general adjunct al ADR Sud-Vest Oltenia, domnul Marius Vărgatu, și primarii localităților partenere în proiect – opt comune și orașul Bălcești.

Până la această dată, Consiliul Județean Vâlcea a depus 19 proiecte în cadrul Programului Regional Sud-Vest Oltenia, cu o valoare totală solicitată de 83 de milioane de euro. Pe lângă modernizarea DJ 676, proiectele vizează reabilitarea termică a mai multor clădiri publice și dezvoltarea infrastructurii școlare.

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *