Sub administrația Ionescu, comuna Stoilești și-a mărit de 4 ori efectiv veniturile într-un singur an

1, 2 milioane lei au fost veniturile proprii ale comunei Stoilești, de aproape 4 ori mai mari decât în 2022, la o populație de  3.500 de locuitori, în comuna administrată de Florin Ionescu, una din cele mai întine comune din zona dealurilor de est ale Vâlcii, o comună care o rețea de drumuri de 200 de km.

O localitate unde au apărut mici investitori,  ferme și alte afaceri pe care localnicii s-au încumetat să le deschidă. Toate au avut sprijinul primarului Florin Ionescu, edilul spunând că doar așa se poate vorbi de o creștere a veniturilor proprii la buget.

”Am știut mereu la ce mă înham. Nu este o comună ușor de administrat. O localitate care moștenește probleme din timp, probleme care țin de infrastructură, torenți, ape cu debit variabil care au afectat mereu rețele de drumuri, gospodării. O comună formată prin comasarea altor localități, fiecare cu zestrea lor de deficiențe care trebuie remediate”, spune Ionescu.

De fapt comuna Stoilești, formată prin comasarea unor comune arată ce ar însemna mult discutatul proiect al comasării comunelor. Care în loc să rezolve o situație, mai mult o agravează, o nouă adminsitrație preluând înzecit problemele edilitare.

În acest an,  edilul vizează finalizarea celor 15 de kilometri de drumuri prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny. Precum și construirea unui parc fotovoltaic.

Parcul va fi construit pe o suprafață de 1 hectar, în apropierea sediului politiei, unde pe viitor va fi mutat sediul primăriei.

Școala din satul Geamăna din comuna Stoileti va deveni o școală verde în urma unui proiect cu fonduri europene, spune primarul Florin Ionescu.

”Este o investiție importantă pentru educație. Noi asta sperăm să transformăm acest local într-un modern, independent energetic. De altfel, la capitolul verde vom avea și stații de reîncărcare electrice iar noul sediu administrativ care urmează să fie scos la licitație, tot o clădire autonomă energetic va fi”, spune primarul Florin Ionescu.

Ionescu a aplicat și pentru programul privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice, pentru eficientizarea energetică a căminului cultural, dar și pentru realizarea unor stații de încărcare electrică, una în centrul localității, iar alta la căminul cultural, proiect ce se implementează prin Agenția Fondului pentru Mediu (AFM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *