Ștrengarilor, dacă tot le iubiți de ce e musai să vă angajați nevestele, iubitele, fiicele în funcții la stat?

Există o boală, o boală cronică similară cu corupția, rudă cu ea, os din osul ei. O boală a bărbaților cu funcții înalte, de la Vlădică, la opincă.

Toți acești bărbați iubesc. Dacă sunt heterosexuali iubesc femei. Fie nevestele lor, fie ale altora, fie alte tipuri de femei, tinere, zglobii, studente, absolvente, botoxate, siliconate, cu buci siliconate,  acrobate, experte, rude, fiice, nore, verișoare, nepoate, ibovnice.

Fete frumoase, tinere, cu un viitor în față.

Și năvlegul, burtos, cu chelie sau fară, cu costum ultra, cu șofer, cu girofar sau fără, bugetar de top se simte obligat. Obligat să se ocupe de harem, de familie, de rude. Este datoria lui sfântă. Să le potrivească. Vai, dar nu în privat. Cum să ducă el, un ”puiuț” atât de fraged în economia privată, să o chinuie antreprenorii, să i-o sufle vreun tânăr deștept, să o muncească vreun șef al dracu. Ea trebuie să fie acolo, aproape de apartamentul de ghidușii, pregătită oricând de delegație…

Sau cum să-i deschidă ei o afacere? Să dea sărăcuța faliment. Să se chinuie ea cu taxe și impozite. Lasă să plătească prostul din popor pentru Mimuiuța.

Și atunci ce face, burdihănosul? O potrivește la stat. Evident că sună  la orice șef, șefuț și îi zice ”Bă, o bag și eu pe Mimi, pe gurița mea dragă pe la tine, pe acolo. Nu are fata multă școală, o privată acolo, dar are un suflet și mă iubește, mamă mamă! Hai că mă bazez pe tine. Stai să o vezi cum arată, e belea! Dar vezi, bă, ai grijă, nici să îndrăznești cumva…dar te rog eu, să o urmărești și tu, așa discret”.

Și Mimuiuța, pardon Mimiuța obține loc la bugetari. Undeva cu minim 5000 de lei în mână salariu. Că sunt atâtea agenții, servicii, inspectorate, direcții, consilii, primării. E acolo, unde să vină ea cu mașina ei, sport, cu ultimele țoale, cu ultimele bijouri. Să vină ea cu tramvaiul? Cu auitobuzul? Păi ea o o sărăkie ca astea din privat?

Mimi este de regulă iubita, nevasta, fiica, nora, nepoata, verișoara e într-o strânsă legătură cu ”jmecherul”, cu burdihănosul, cu El! Vodă, vlădică. Mimuiuița nu stie mai nimic, ei, știe e ceva, că doar de aceea are job la stat, dar în cadrul jobului nu știe nimic. La Mimuiuta nu se strigă, nu e certată, nu i se fac observații, pentru că ai belit-o! Zbori de nu te vezi.

Mimuiuța intră și în politică. Și de acolo, treaptă cu treaptă, devine la 35 de ani, o divă autentică, este unsă cu toate alifiile și a schimbat și o duzină de paturi. Mimuiuța este de votat!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *