Strategia de dezvoltare a comunei Runcu merge spre segmentul ”Rezidențial”

Beneficiind de cel mai frumos cadru natural, între comunele aflate în perimetrul periurban al Râmnicului, strategia de dezvoltare la care lucrează administrația din Runcu merge pe varianta segmentului rezidențial.

”Avem probabil cea mai frumoasă așezare din apropierea Râmnicului, fiind comuna aflată la o altitudine care oferă o panoramă atât asupra orașului cât și spre toți munții județului. Asta ar putea fi un stimulent pentru dezvoltatorii imobiliari care urmăresc contrucția de case gen vilă, încadrate în natură. Runcu se pretează pentru a fi o destinație imobiliară elegantă, cu construcții decente, simple, cu bun gust, pentru cei care doresc să se mute la 20 de minute de oraș. Lucrăm și la Planul Urbanistic General care va prevede acest tip de contrucții”, spune primarul Vasile Stoica.

Edilul menționează faptul că lumea satului, cel puțin în aria suburbană se va schimba în următorii ani, segmentul de populație, fiind unul din zona clasei mijlocii, cu venituri decente, cu joburi în oraș sau de acasă, familii tinere care vor renunța la agitația și aglomerările urbane pentru viața la casă, în mediul rural.

”Este un fenomen național vechi în Europa de vest, unde orașele sunt abandonate de segmentul de familii de peste 35-40 de ani și care se mută în comunele din apropiere. Runcu este o localitate care oferă această calitate și criterii pentru a deveni o opțiune în acest sens”, mai adaugă Stoica.

În prezent, Prmăria are în proeict reabilitarea a mai multor drumuri, extinderea rețelei de apă în Valea Babii și forarea unui nou puț. Totodată  se montează becuri cu led și se extinde iluminatul public.

Pentru rețeaua de canalizare, dată fiind natura reliefului, Primăria are în vedere accesare de fonduri europene pentru fose septice colective și vidanjă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *