Strategia comunei Câineni permite ca în următorul deceniu, localitatea să devină stațiune

Județul Vâlcea deține 89 de localități, din care la această oră 7 sunt deja stațiuni balneare, montane, cultural-tradiționale, toate fiind atestate. Cea mai recentă fiind orașul Brezoi.

Numai că potențialul turistic al județului Vâlcea ar putea aduce nu mai puțin de 20 de localități la acest statut, funcție de gradul de dezvoltare, de interesul turistic, de investițiile în domeniu, de standardele și calitatea vieții.

Dacă în etapa proximă Mălaia, Costești și Vaideeni sunt cele mai avansate în acest demers, comuna Câineni este una din localitățile care are o ofertă generoasă turistică. Și în strategia localității pentru deceniul care tocmai a debutat, apare și varianta posibilă ca, așezarea cea mai nordică din județ să devină stațiune.

Localitate unde influențele arhitecturii transilvănene se combină cu stilul de munte, românesc, o localitate care se întinde precum un fiord printre versanții abrupți ai Făgărașului, o comună care urcă până la Apa cumpănită, are zeci de pâraie, cascade, lacuri, peșteri, o comună cu o istorie interesantă, fiind mereu revendicată fie de imperiul austro-ungar, fie de Valahia, Câineni este așadar o comună lovișteană care cuprinde în paginile sale toată Vâlcea. În miniatură. Cu Olt, cu munți, cu lacuri, cu monumente, cu lăcașe de cult de patrimoniu.

În Câineni deja au apărut pensiunile și investițiile cresc de la an la an. Vara, cel puțin vara anului 2021 a readus aici iubitorii de munte. Pentru că de aici începe traseul crestei Făgărașului, pornind de la vest.

În câțiva ani, autostrada va trece pe aici, chiar pe lângă frumoasă localitate a Vâlcii, aflată elegant pe malul lacului Robești, lac unde ar putea să apară agrementul nautic. Sunt locuri mai puțin știute despre Câineni, locuri care ar putea face din această localitate una din cele mai de top stațiuni montane cu specific agro-turistic în Vâlcea.

Pentru asta e nevoie de investiții, de atragerea celor care vor să construiască turism aici, pe cei care iubesc muntele, pe cei care iubesc Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *