Strategia comunei Bărbătești se concentrează pe dezvoltarea turismului în zonă
Începând cu anul 2022, toate acțiunile Primăriei Bărbătești se vor concentra pe turism, comuna având, la acest capitol o ofertă generoasă – turism montan, turism de patrimoniu, turism ecleziast, tradiții dar și un turism istoric.
”Am depus ultimele proiecte ample, mari pe PNI Anghel Saligny, proiecte de infrastructură care vor facilita pentru turiști accesul în toate zonele turistice ale comunei noastre. Ce oferă Bărbăteștiul? Avem Mănăstirea Pătrunsa, un loc plin de spiritualitate dar unde au fost și pagini de istorie. Unele chiar dramatice de luptă anti-comunistă, în anii 50. Tot aici avem și locul unde a stat în noaptea de 22 spre 23 august primul lider comunist Gheorghiu Dej, în noaptea de după evadarea din Penitenciarul Târgu Jiu. Avem o zonă montană frumoasă pe cheile Otăsăului. Pe aici trece drumul mănăstirilor Olteniei de sub Munte. Avem o bogată zestre de tradiții și sărbători”, spune primarul Constantin Banacu.
De altfel Primăria are un proiect amplu depus la Ministerul Agriculturii care privește amenajarea unui sat turistic în Cheile Otăsăului.
”Este vorba de amenajarea unui sat de vacanță la poalele muntelui care să includă 10 case de vacanță, un parc de aventură și o tabără de rulote. Zona se pretează la acest tip de turism montan și deja există și investitori privați care sunt interesați de a dezvolta aici afaceri. Vorbim de pensiuni și păstrăvării. Bărbăteștiul este o localitate care deja face pași în zona turismului, fiind așezați în zona Olteniei de sub Munte. Vom depune în foarte scurt timp proiectul și acesta dorim să fie startul dezvoltării turismului și consacrării Bărbăteștiului pe această axă”, mai adaugă primarul Banacu.
Satul de vacanță care urmează a fi amenajat la Bărbătești este un ansamblu de clădiri, de regulă vile sau bungalow- uri, amplasat într-un perimetru bine delimitat, care asigură turiștilor servicii de cazare, de alimentație și o gamă largă de prestații turistice suplimentare (agrement, sportive, culturale etc.).
Așadar strategia de dezvoltare pentru Bărbătești se va sprijini economic pe pilonul turismului, edilul insistând și pe lângă localnici să-și amenajeze locuințele pentru putea primi turiști, oferindu-le camere cu mobilier tradițional, mâncare specifică zonei.