Strada Falezei, o nouă arteră în planurile Administraţiei din Râmnicu Vâlcea

Având în vedere dezvoltarea urbanist-comercială a zonei “Libertăţii – CPL”, Primăria Râmnicu Vâlcea are în proiect dezvoltarea unei noi artere de circulaţie, menită a avea mai multe roluri – fluidizarea traficului în zonă, prin crearea unei noi străzi alături de strada Ferdinand, accesul şi dinspre râul Olt spre zona comercială şi un nou traseu care să unească direct strada Remus Bellu cu strada Republicii.

Astfel, noua arteră de circulaţie va pleca din dreptul Administraţiei Bazinale Olt şi va merge pe faleza râului, în direcţia nord, până la baza de agrement Hidroelectrica. Aici, există deja o stradă care ajunge la calea ferată, apoi merge paralel cu Hervil până la pasaj.

Plusul vine prin faptul că va exista o nouă subtraversare directă a căii ferate, fără a mai fi necesar ocolul pe la Hervil, astfel, intersecţia va fi una directă cu strada Republicii.

Strada nou creată, care merge pe faleza râului, va asigura astfel accesul spre noul Complex Comercial Libertăţii. Mai mult, lângă noul complex de tip Mall, există şi un PUZ care prevede construcţia mai multor ansambluri de blocuri de locuinţe, aşadar, noua stradă vine şi pentru a facilita accesul spre acest cvartal.

În ultimii ani se discuta şi despre un posibil nou pod peste râul Olt, dinspre fosta bază a Energomontaj (Goranu) spre zona Libertăţii CPL, care să asigure o nouă descărcare dinspre oraş spre centura Râmnicului.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *