Stonesti este comuna care atrage ca un magnet străini care caută aici proprietăţi

Cu investitii de peste 6 milioane de euro în doar trei ani, cu o infrastructură pusă la punct, cu reţele de utilităţi care să ofere confort populaţiei rezidente, comuna Stoeneşti atrage în ultimii ani, foarte mulţi străini dornici de a-şi cumpăra o locuinţă.

Italieni, turci, chinezi, nemţi sunt printre cei 200 de străinaşi care şi-au cumpărat aici locuinţe. Unii dintre ei s-au căsătorit cu românce şi au investit foarte mult aici, în comună, fiind încântaţi de aerul curat, de pădurile care se întind în toată localitatea.

“Peisajul, linişte, oamenii, tradiţiile, sunt aspecte care i-au determinat să spună că aici este raiul pe pământ. Ne bucură faptul că localitatea noastră a devenit atractivă pentru străini, ne bucură de fapt oricine vine aici, caută o casă, cumpără o proprietate. Normal că avantajele sunt foarte mari. Suntem aproape de Râmnicu Vâlcea, aproape de Horezu şi foarte aproape de Băile Olăneşti. Toate acestea au fost considerente pentru care demografia este într-o dinamică crescătoare”, spune primarul Gheorghe Dumbravă.

Comuna Stoeneşti este aşezată pe Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, în bazinul monahal al Olăneştiului, aici existând una din cele mai frumoase şi cochete mănăstiri de patrimoniu – schitul Jgheaburi.

Tot în Stoeneşti, funcţinează singura ţesătorie tradiţiională cu fir de borangic din România.

Stoeneştiul deţine şi o reţea de izvoare medicale minerale, pe care pe viitor administraţia ar dori să le valorifice în scop balnear.

În ultimii ani, în Registrul Agricol figurează peste 200 de “străinaşi”, cetăţeni care şi-au achiziţionat aici o proprietate iar numărul acestora se află în continuă creştere.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *