Stoileşti – comuna unde fiecare pârâu creionează un sat

De departe este cea mai legată localitate de Vâlcea, pol regional al estului, un frumos psalm al dealurilor de pe malul stâng al Oltului – Stoileştiul!

Legământ sacru al boierilor valahi, loc unde fiecare pârâu descrie un sat, unde parcă ne confruntăm cu un portativ, fiecare gamă ajunge să ne propună mereu fie o pădure, fie o biserică de lemn, fie altceva… De la Obogeni şi până departe, spre Bulagei, Urşi sau Stoileşti, toată comuna este un frumos continuu de geografie, de timp, de universalitate.

“Cea mai importantă ramură economică rămâne industria extractivă, dar nu putem să nu ne gândim la potenţialul pomicol al acestui areal. Viitorul va aparţine investiţiilor în industria agricolă. Pentru că aceasta este, de fapt, istoria Stoileştiului. Cele mai roditoare pământuri sunt aici. Şi mai avem un avantaj. Relativa apropiere de Râmnicu Vâlcea şi de Drăgăşani conferă un avantaj pentru localitate”, spune Florin Ionescu, primarul din Stoileşti.

Comuna este din ce în ce mai căutată pentru cumpărarea de case, dar şi de investitori care doresc terenuri pentru a dezvolta mici afaceri.

“Toţi doresc infrastructură. Şi atunci ne obligă ca, în următorii 4 ani, să construim, să aducem standardele de confort la nivel european. Apă, canal, asfalt. Avem un dispensar modern, avem şcoli bune, avem instituţii publice care corespund standardelor de calitate. Mai sunt şi sate însă unde nu am dezvoltat multe până acum, dar au ajuns prioritare. Mai ales că sunt probleme atunci când avem precipitaţii. În concluzie, este mult de lucru, dar nu dăm înapoi”, mai spune primarul Ionescu.

Aşadar, comuna şi-a regăsit identitatea şi are perspective de dezvoltare, fiind una din cele mai mari din Vâlcea de Est, cu peste 4.000 de locuitori, cu o reţea de peste 100 de kilometri de drumuri, cu un potenţial agro-zootehnic care poate genera profit şi bunăstare în această parte de judeţ.

AP

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *