Stoileşti, comuna care deschide la est cel mai frumos judeţ al României
Legământ sacru al boierilor valahi, loc unde fiecare pârâu descrie un sat, unde parcă ne confruntăm cu un portativ, fiecare gamă ajunge să ne propună mereu fie o pădure, fie o biserică de lemn, fie altceva… De la Obogeni şi până departe, spre Bulagei, Urşi sau Stoileşti, toată comuna este un frumos continuu de geografie, de timp, de universalitate.
„Cea mai importantă ramură economică rămâne industria extractivă, dar nu putem să nu ne gândim la potenţialul pomicol al acestui areal. Viitorul va aparţine investiţiilor în industria agricolă. Pentru că aceasta este, de fapt, istoria Stoileştiului. Cele mai roditoare pământuri sunt aici. Şi mai avem un avantaj. Relativa apropiere de Râmnicu Vâlcea şi de Drăgăşani conferă un avantaj pentru localitate”, spune Florin Ionescu, primarul din Stoileşti.
Şi nu doar atât, Drumului Comunal 37 Bârsoiu – Delureni, proiect aprobat prin PNDL II este in plin proces de modernizare. Locuitorii din cătunul Gemenica au deja apă curentă, pentru prima dată în istorie, e vorba de 50 de gospodării.
Uliţa Biserica Ghiobeşti este deja finalizată şi primăria a construit în zonă, un pod peste pârâul Ghiobeşti.
La capitolul investiţii se pot menţiona şi lucrările de modernizare de la Şcoala Urşi. Primăria comunei Stoileşti va achiziţiona un buldoexcavator prin GAL.
AP