Stoileştiul – comuna unde avem cel mai mare dispensar uman din judeţ

Vâlcea se închide la est cu una din cele mai frumoase comune din judeţ. Stoileştiul, localitatea dispusă aproape de cer, zestre legendară a celui mai frumos judeţ al României, configurează un mic paradis în miniatură. Aici, pădurile, bisericile de lemn, casele cochete ca nişte globuri de Crăciun au desenat, astfel, un adevărat Nazaret, arătând că nu veşnicia, ci echilibrul, liniştea, frumosul s-au născut la est de Vâlcea.

Aici, edilul Florin Ionescu a reuşit să ridice cel mai mare dispensar uman din judeţ, propunând, astfel, o asistenţă medicală de excepţie pentru consătenii săi. Un centru medical impecabil, demn de mileniul III, un model de urmat pentru restul comunelor.

Mai trebuie spus că nu mai există nici un cătun izolat, iar cei din Stoileşti au acces, au drum liber de a ajunge fără probleme acasă. Efectele calamităţilor din 2014 au fost îndepărtate, au fost refăcute poduri, podeţe, drumuri.

S-a lucrat din plin la asfaltări, comuna având, de departe, un potenţial de dezvoltare deosebit de mare pe latura agro-turistică, agro-industrială şi pomicultură. Mere ca la Stoileşti, mere care sunt ţesute direct de spuma dealurilor, nu se regăsesc în altă regiune a judeţului.

A face o plimbare prin Stoileşti este, astfel ca o terapie. Să mergi printre satele ascunse de pădure, să visezi frumos pe malul pâraielor, să calci zăpada pe care iarna o aduce ca pe o mantie regală aici, în estul de Vâlcea, ar fi o sugestie pentru cei care vor să cunoască raiul de la faţa locului.

Copiii din Stoileşti, ne spune Florin Ionescu, s-au pregătit pentru Moş Crăciun, repetând în gând colindele pe care, din bătrâni, acest colţ de ţară le-a ţinut ca pe un tezaur aurifer. Să le urăm la mulţi ani acestor vâlceni care susţin judeţul în marginea lui pitorească, a Stoileştiului.

AP

2 comments

  • Anonim

    Comuna frumoasă cu drumurile din unele sate dezastroase. Rusine primarului ,nu il mai laudati ca e varza. E nunai pe interes. Veniti si face poze si la drumuri …

  • Grigorescu

    Sunteteti partizani primarului din Stoilesti?Daca nu atunci de ce vedeti doar lucrurile bune si despre cele rele nu scrieti un cuvant???Eu v-as ruga sa mergeți si in satul Giurgiu sa vorbiti si cu oameni de acolo sa vedeti si acolo ce a facut acei oameni sunt bătuți de soartă au rămas undeva in secolul19 Si atunci despre ce vorbim???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *