Stoeneştiul se poate gândi la turism, având finanţare pentru extinderea reţelei de utilităţi

Există un loc, Stoeneşti, prin Vâlcea, legat de spiritul sfânt al mănăstirilor, aflat pe drumul călugărului.

O aşezare care se dezvoltă uniform, elegant, o punte de legătură între spiritualitate şi timp. Lucrurile începute de Gheorghe Dumbravă prin investiţii omogene în fiecare sat îşi spun acum cuvântul. În Stoeneşti nu există diferenţe între sate, între centrul comunei şi restul.

Anii 2016 – 2020 sunt decisivi pentru urbanizarea Stoeneştiului.

Potrivit edilului, în următorii ani, toate zonele comunei vor avea apă din sursă proprie, cu staţie de alimentare, realimentare, tratare şi clorinare, în punctul Gorgan-Neghineşti sau Ovreşti, în satele Piscu Mare, Neghineşti, Popeşti, Deleni, Gruiu, Zmeurăt, cu posibilitatea de suplimentare a debitului de apă şi în celelalte sate, prin realizarea unui sistem integrat de alimentare cu apă în toată comuna.

De altfel prin PNDL 2, comuna a primit finanţări de peste 12 milioane de lei pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare. Dar şi o finanţare de 200 mii lei pentru dotarea şi modernizarea şcolii gimnaziale.

Gheorghe Dumbravă are planuri mari în ceea ce priveşte exploatarea potenţialului turistic al Stoeneştiului.

„Comuna are toate premisele pentru dezvoltarea agro-turismului, turismul monahal, turism balnear dar şi crearea unui sat de vacanţă pentru cei care doresc să se retragă aici şi să construiscă locuinţe de vacanţă. Toate acestea pot fi posibile, având în vedere realizarea infrastructurii de utilităţi şi exploatarea resurselor acestei zone”, a mai spus primarul din Stoeneşti.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *